Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Болестите са резултат от нарушения ритъм на клетките

Възстановяването на хармоничната вибрация става със създадената от немски учен терапия МаРиТе

Сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички органи, 70-те милиарда клетки в тялото ни... всичко в нас живее, диша и се движи в ритъм. Вече знаем или сме чували, че всичко около нас и в нас е вибрация. Когато сме в хармония със себе си всички наши клетки трептят в правилната честота. Причините да изгубим хармонията си и да се блокираме могат да бъдат, както вътрешни – лоши мисли и чувства, страх, агресия, депресия, така и външни – травма при спорт или злополука, възстановяване след операция, възпаления на нерв, ограничена мобилност и т. н. Без значение, каква е причината за това състояние, сигурно е, че в определена зона от тялото ни има блокаж и там клетките вибрират в различна честота.
Дори човек да не се движи, здравите клетки са в непрекъснато движение, трептейки със своя специфична, ритмична динамика с честота между 8-12 Hz. Не случайно в този честотен диапазон попада и честота на трептене на алфа вълните на мозъка и на Земята. Това непрестанно трептене е необходимо за отвеждането на клетъчните отпадъци и снабдяването на клетките с нови хранителни вещества и кислород, посочва немският изследовател и доктор по медицина д-р Улрих Рандол, който е създател на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво. „Живот без ритъм не съществува” е казал гениалният Алберт Айнщайн.
Щом това ритмично пулсиране бъде нарушено по някакъв начин, ние претърпяваме забавяне на процесите вътре в матрицата (Междуклетъчната матрица е тази течност, която обгръща и снабдява клетките с хранителни вещества и транспортира отпадъчните продукти.). По този начин съответните органи на тялото спират да получават достатъчно захранване и кислород, а токсичните отпадъчни продукти не се елиминират добре. Следват сериозни, и най-вече болезнени сътресения, които постепенно засягат целия клетъчен апарат на мускулите, костите, хрущялите, съдовите и нервните тъкани.
За да спре този вреден процес д-р Улрих Рандол създава матрично-ритъмната терапия /МаРиТе - MaRhyThe/. През 1989 - 1997 г. в университета в Ерланген, Германия, неговият екип изследва клетките, защото в тях е коренът и на здравето, и на болестите. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Той произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично индуцират клетките да възприемат обратно аналогичните вибрации на собственото си тяло. Благодарение на това метаболитните процеси съвсем скоро влизат в обичайния си ритъм. Възстановяването и изцелението са приведени в движение.
Матрично-ритъмната терапия се използва при редица остри и хронични заболявания от сферата на ревматология, ортодонтия, неврология и травматологията. Помага при „неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, при счупвания, наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, на колянни, раменни и тазобедрени стави, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), хронично главоболие, мигрена, за заличаване на белези и др. МаРиТе се използва и в естетичната медицина – тя е от малкото терапии, които ефикасно повлияват за премахване на целулит.
Тази терапия е в сходство с древната китайска и индийска медицина, които лекуват общия организъм, а не отделната болна част от него. МаРиТе е научното обяснение как лечителите от Изтока решават здравните проблеми, чрез отключване на процеса за самоизлекуване на клетките, казва д-р Рандол.
Терапията се прилага в 15 страни в света. Статистиката сочи, че благодарение на нея в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като д-р Масаро Емото – изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”, Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес тя е „терапията на новото хилядолетие”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала пръстите на двата крака на японския учен д-р Масаро Емото, перспективата била ампутация на пръстите. След 3 процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крайници.
В България МаРиТе основно се прилага в център „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов е постигнал завидни успехи”, каза д-р Рандол при посещението си в страната през 2011 г.
Един от последните примери за успешно лечение е Валери Стоилов, прегазеното от камион момче, което преди година помоли в тв репортаж за помощ. Тогава Валери беше с парализирана лява част на лицето, не можеше да си затваря окото, да си движи устата, не можеше да говори и да се храни нормално. Сега това е в миналото благодарение на МаРиТе и благородния екип на център „Гарабитов“. Терапията не само премахва парализата, но и възстановява атрофиралите мускули на лицето. Но първо помага на Валери да преодолее бързо последствията от счупения таз.
Иван Гарабитов използва матрично-ритъмната терапия и като част от уникалната си методика за здравословно отслабване в съчетание със „сиропа на Гарабитов“ за изчистване на токсините от тялото. Тази методика помогна на хиляди да свалят излишните килограми.

Адрес София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694