Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Болестите са резултат от нарушения ритъм на клетките

Възстановяването на хармоничната вибрация става със създадената от немски учен терапия МаРиТе

Сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички органи, 70-те милиарда клетки в тялото ни... всичко в нас живее, диша и се движи в ритъм. Вече знаем или сме чували, че всичко около нас и в нас е вибрация. Когато сме в хармония със себе си всички наши клетки трептят в правилната честота. Причините да изгубим хармонията си и да се блокираме могат да бъдат, както вътрешни – лоши мисли и чувства, страх, агресия, депресия, така и външни – травма при спорт или злополука, възстановяване след операция, възпаления на нерв, ограничена мобилност и т. н. Без значение, каква е причината за това състояние, сигурно е, че в определена зона от тялото ни има блокаж и там клетките вибрират в различна честота.
Дори човек да не се движи, здравите клетки са в непрекъснато движение, трептейки със своя специфична, ритмична динамика с честота между 8-12 Hz. Не случайно в този честотен диапазон попада и честота на трептене на алфа вълните на мозъка и на Земята. Това непрестанно трептене е необходимо за отвеждането на клетъчните отпадъци и снабдяването на клетките с нови хранителни вещества и кислород, посочва немският изследовател и доктор по медицина д-р Улрих Рандол, който е създател на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво. „Живот без ритъм не съществува” е казал гениалният Алберт Айнщайн.
Щом това ритмично пулсиране бъде нарушено по някакъв начин, ние претърпяваме забавяне на процесите вътре в матрицата (Междуклетъчната матрица е тази течност, която обгръща и снабдява клетките с хранителни вещества и транспортира отпадъчните продукти.). По този начин съответните органи на тялото спират да получават достатъчно захранване и кислород, а токсичните отпадъчни продукти не се елиминират добре. Следват сериозни, и най-вече болезнени сътресения, които постепенно засягат целия клетъчен апарат на мускулите, костите, хрущялите, съдовите и нервните тъкани.
За да спре този вреден процес д-р Улрих Рандол създава матрично-ритъмната терапия /МаРиТе - MaRhyThe/. През 1989 - 1997 г. в университета в Ерланген, Германия, неговият екип изследва клетките, защото в тях е коренът и на здравето, и на болестите. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Той произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично индуцират клетките да възприемат обратно аналогичните вибрации на собственото си тяло. Благодарение на това метаболитните процеси съвсем скоро влизат в обичайния си ритъм. Възстановяването и изцелението са приведени в движение.
Матрично-ритъмната терапия се използва при редица остри и хронични заболявания от сферата на ревматология, ортодонтия, неврология и травматологията. Помага при „неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, при счупвания, наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, на колянни, раменни и тазобедрени стави, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), хронично главоболие, мигрена, за заличаване на белези и др. МаРиТе се използва и в естетичната медицина – тя е от малкото терапии, които ефикасно повлияват за премахване на целулит.
Тази терапия е в сходство с древната китайска и индийска медицина, които лекуват общия организъм, а не отделната болна част от него. МаРиТе е научното обяснение как лечителите от Изтока решават здравните проблеми, чрез отключване на процеса за самоизлекуване на клетките, казва д-р Рандол.
Терапията се прилага в 15 страни в света. Статистиката сочи, че благодарение на нея в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като д-р Масаро Емото – изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”, Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес тя е „терапията на новото хилядолетие”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала пръстите на двата крака на японския учен д-р Масаро Емото, перспективата била ампутация на пръстите. След 3 процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крайници.
В България МаРиТе основно се прилага в център „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов е постигнал завидни успехи”, каза д-р Рандол при посещението си в страната през 2011 г.
Един от последните примери за успешно лечение е Валери Стоилов, прегазеното от камион момче, което преди година помоли в тв репортаж за помощ. Тогава Валери беше с парализирана лява част на лицето, не можеше да си затваря окото, да си движи устата, не можеше да говори и да се храни нормално. Сега това е в миналото благодарение на МаРиТе и благородния екип на център „Гарабитов“. Терапията не само премахва парализата, но и възстановява атрофиралите мускули на лицето. Но първо помага на Валери да преодолее бързо последствията от счупения таз.
Иван Гарабитов използва матрично-ритъмната терапия и като част от уникалната си методика за здравословно отслабване в съчетание със „сиропа на Гарабитов“ за изчистване на токсините от тялото. Тази методика помогна на хиляди да свалят излишните килограми.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
четвъртък и петък: 10:00-16:00 ч.

office@garabitov.com

+359 899 866 871