Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Да стъпваш здравословно

Това, че повърхността на човешкото тяло е свързана с вътрешните ни органи, е забелязано още от дълбока древност. Старинни документи разкриват, че масажните техники са познати от много отдавна и чрез тях са лекувани различни заболявания или са използвани за профилактични цели. Първите писмени паметници са създадени в Древен Китай и Египет. Лечебният масаж е описан още през третото хилядолетие пр.н.е. в книгата „Трактат на вътрешното“ от митичния Хуан Ди, наричан „Жълтият император“. А първото сведение, че египтяните са познавали лечебната сила на рефлекторните зони на ръката и стъпалото е изображение, открито в гроба на древноегипетски лекар. Смята се, че то е на около 4200 години.

 

Връзката между стъпалата и вътрешните органи не само, че не е опровергана, но в днешно време се смята за нещо, което е напълно доказано. Затова е добре да не подценяваме тази част на тялото си. Още повече, че вече съществува техника, която чрез стъпалото може да подобри състоянието на редица органи.

 

Човешкото стъпало като карта на органите ни

 

Има ли значение дали ходим с неудобни обувки и дали краката ни имат пряк допир със земята? Съвременният човек едва ли би обърнал внимание на тези дреболии. Но се оказва, че всъщност това не са дреболии, а пречка пред възможността тялото ни да се поддържа в добра форма.

 

Не само древните лечители, но и съвременната наука установява, че в стъпалата са проектирани точки, пряко свързани със съответни вътрешни органи. Дори се знае къде точно се намират въпросните точки. Когато даден орган не функционира нормално, точките, разположени в различни части на стъпалото, стават по-активни. Затова още от стари времена се разработват различни техники за притискане и масаж на съответните точки, като целта е чрез тази стимулация да бъдат повлияни и заболелите органи. Смята се, че каляването на стъпалата може да укрепи тялото и да бъде добра превантивна мярка срещу появата на болестни състояния. Затова не е случайно, че в миналото да ходиш бос се е смятало за полезно и здравословно.

 

Изследвания показват също, че състоянието на стъпалата ни може да даде информация за съответстващия вътрешен орган на тялото ни, а дадени проблеми могат да са симптом да направим медицински изследвания. Например, студените крака при жените може да са признак за проблеми с щитовидната жлеза, а появата на язви по стъпалата може да е сигнал да измерите кръвната си захар.

 

Методиката на Център „Гарабитов“

 

Методиката за лечебна терапия на стъпалата, прилагана в Център „Гарабитов“ се основава на специални апликатори – пластмасови пластини, осеяни с малки бодлички. Достатъчно е да се стъпва върху пластините по определен начин и с определена продължителност. Какъв е резултатът? Както стана ясно по-горе, със стъпалата са свързани вътрешните ни органи, а стимулацията подобрява кръвообращението и оросяването на крайниците. Лечебната терапия с апликатори повлиява добре проблеми със стомаха, като колит и гастрит и различни алергии. При жените тази стимулация може да помогне при менструални смущения. По-добрата циркулация на кръвта в тялото е предпоставка за справяне и с депресии – един от най-разпространените проблеми на съвременния урбанизиран човек.

 

Добре е да се знае, че процедурата няма да може да постигне желания ефект само с еднократно прилагане. Необходимо е да се прави в продължение на месец. А ако трябва, се повтаря след 15-дневна почивка. И не е препоръчително да се прави вечер преди лягане, а сутрин.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694