Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Духовният учител

Философията и практическите съвети на Шри Чинмой са в основата на работата на Център „Гарабитов”

През 1964 г. в Ню Йорк пристига 33-годишният индиец Шри Чинмой Кумар Гош. Той е поканен от свои почитатели. Но дори и те едва ли подозират, че индуисткият философ и мистик ще остави толкова ярка диря и ще завещае на света огромно духовно наследство. Защото стремежът му към мир, хармония и единство е възприет от последователи от десетки страни по света, включително и България. А философията му за себенадминаването дава реални и удивителни резултати.

Мистикът

Шри Чинмой е роден през 1931 г. в индийското селце Шикпура в Източен Бенгал /днес Бангладеш/. Той е най-малкото от седем деца в семейството. Губи родителите си на 12-годишна възраст и постъпва в духовната общност на Шри Ауробиндо в Южна Индия. Именно там младежът успява да развие своя потенциал и в продължение на 20 години практикува активно йога и медитационни практики, пише стихове и есета и същевременно се занимава със спорт.

Когато се преселва в САЩ, Шри Чинмой незабавно се захваща да развива активна обществена и културна дейност. Той се отдава на идеята да бъде изграден един свят, в който царят мирът и любовта, както и древните изконни ценности, които разгръщат духовната страна на хората. Изнася лекции в различни университети и в ООН. Започва да композира музика и изнася концерти за мир, като спечелва редица почитатели, сред които прочути музиканти, като Карлос Сантана, Джон Маклафлин, Робърта Флек и др.

Себенадминаване

Същевременно работи и в областта на спорта. В изпълнение на философията си, че човекът е в състояние да развие неподозирани сили, през 1985 г., когато е вече на 54 години, Шри Чинмой започва да се занимава с вдигане на ултра тежести. Неговите съвети и духовни наставления помагат на изтъкнати спортисти, като легендата в атлетиката Карл Луис и Ашрита Фурман – шампионът със 137 рекорда на Гинес. Онова, което прави методите на Шри Чинмой уникални е, че съчетава физическата подготовка на спортистите с духовни и медитационни практики. И резултатите, постигнати чрез тази симбиоза, са повече от впечатляващи.

Към своята богата дейност индиецът добавя и прочутия ултрамаратон за мир /Peace run/ в Ню Йорк.

Цялата дейност и богатото творчество на Шри Чинмой са насочени към личното усъвършенстване на човека и идеята, че трябва да живеем в хармония със себе си, природата и другите хора. Той става символ на духовността, известен по целия свят и немалко световни лидери и хора на изкуството го приемат като човек, който успява да повлияе значително съвременната култура и отношения.

Българските последователи

Делото на индийския гуру намира почва и у нас. Основателят на Център „Гарабитов” Иван Гарабитов е дългогодишен заслужил треньор по борба, подготвил редица изтъкнати състезатели. Същевременно от десетилетия той практикува източни духовни практики, като йога и медитация. Иван Гарабитов е добре запознат с работата и философията на Шри Чинмой и ги поставя като основа на разработената от него методика за физическо и духовно развитие. Системата на българския специалист съчетава подходящи развиващи тялото комплекси от упражнения и техники за медитация. Според Иван Гарабитов медитацията пречиства психиката и спомага за постигането на високи спортни постижения, при това в срокове, които са значително по-кратки, отколкото ако се залага единствено на физическата подготовка. И резултатите му го доказват напълно.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
четвъртък и петък: 10:00-16:00 ч.

office@garabitov.com

+359 899 866 871