Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Грижа за черния дроб: как да разпознаем кога е време за детоксикация

Черният дроб е онзи наш орган, за който всички знаем, че се бори с токсините в тялото ден и нощ. Но много хора ще бъдат изненадани, кажем ли, че той е отговорен за още близо 500 функции в организма! В съвременния начин на живот, черният дроб  често става жертва на всички наши вредни навици като консумация на алкохол, рафинирани храни, полуфабрикати и т.н. А най-лошото е, че това е един от органите, които само индиректно подсказват за наличието на проблем. Тъй като по него няма нервни окончания, той никога не боли, но  става причина за редица симптоми, нарушаващи равновесието в нашето тяло. За да бъдем добри „обитатели“ на нашето тяло, ние трябва да следим за всички признаци и да бъдем готови да се погрижим за правилната му детоксикация . Ето как нашият черен дроб ни казва, че е време да се сбогуваме с натрупаните токсини:

1. Хронична умора

Това е един от най – често срещаните симптоми: постоянна и безпричинна умора, която много наподобява отпадналостта от дълго не лекувана настинка. Ако още от събуждането сутрин не усещате обичайната бодрост или пък ако при изпълнение на някаква безобидна работа усещате как не ви достигат силите, вероятно е време да се замислите и да наблюдавате дали тялото ви не сигнализира за проблем с черния дроб и чрез други симптоми.  Разбира се, умората може да бъде знак за здравословен проблем и на друг орган, но е важно да откриете причината и да не я подценявате.

2. Пожълтяване на кожата и очните склери

Един най-категоричните знаци за проблем с черния дроб е промяната на цвета на кожата и склерите /бялото/ на очите. Нещо такова трябва сериозно да ви притесни, тъй като жълтия пигмент сочи за натрупване на билирубин в кръвта. Това е пигмент от разграждането на старите червени кръвни клетки, а здравият черен дроб разгражда този компонент и го изхвърля от организма чрез екскрементите. Ако билирубинът остава в кръвта, значи черният дроб не работи нормално.

3. Промяна в теглото без обясними причини

Трети знак, за който сме сигурни, че и без напомняне следите активно, е промяната в теглото. Ако не сте променили хранителния си режим или интензитета на физическа активност, то почакайте преди да се радвате на изненадваща и бърза загуба на тегло. Ако похапвате обичайните неща, а тялото ви губи маса, това също може да се окаже знак за проблеми с черния дроб. Ако този знак е съчетан с вече споменатите други два, е добре да се посъветвате със специалист. Промените в теглото могат да бъдат и в посока качване на килограми. В случай че пълнеете безпричинно наблюдавайте тялото си внимателно. Разбира се, можем да наддаваме заради толкова много фактори, но не бива да пренебрегваме опасността „пречиствателната станция“ в тялото ни да е прекалено затрупана с токсини.

Проблемният черен дроб може да сигнализира като причинява системни болки в горната част на корема, сърбежи по кожата, продължителна липса на апетит /или обратното – покачване на апетита/, затруднено храносмилане. В началото на всеки режим на детоксикация, тези симптоми могат да се засилят, но това се случва за кратък период, в който токсините напускат тялото ни. Такива са нашите наблюдения и при всички пациенти, които се доверяват на програмата „Усещане за подмладяване“ , с която успяват да подпомогнат функцията на черния си дроб. За нас именно това е пътят към доброто здраве, жизнения организъм и нормализирането на всички процеси, които ни карат да се чувстваме добре в кожата си.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871