Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Как да се справим със стареенето на кожата?

Стареенето е естествен процес, който няма как да бъде спрян. Разбира се, това важи и за кожата ни. Специалистите определят два основни фактора, които водят до остаряване на кожата - вътрешен и външен. Вътрешният фактор – това е естественото остаряване, което постепенно настъпва за целия ни организъм. Дали това остаряване ще бъде усетено по-рано или по-късно, зависи от генетичните и физиологични особености на всеки отделен човек. Що се отнася до т.нар. външен фактор, той зависи от начина ни на живот. Това е комплекс, който включва храненето, хидратацията, излагането на слънце, стреса и др. Тук имаме много възможности да противодействаме на процесите на стареене на кожата, за да бъде тя в добро състояние.

Хидратация

Вероятно всеки е наясно, че достатъчният прием на течности поддържа органите ни в добро състояние. Дехидратацията може да доведе до проблеми с бъбреците, световъртеж, умора и др. Но липсата на течности води и до изсъхване и загуба на еластичност на кожата. Затова първото, на което трябва да обърнем внимание, за да имаме хубава кожа, е приемът на достатъчно вода. Разбира се, това не означава да пием безогледно и по всяко време. Изветният лечител и специалист по трайно отслабване Иван Гарабитов ненапразно изтъква, че приемът на вода в никакъв случай не бива да става по време на хранене. Така водата от животворна течност може да се превърне в отрова за нас.

Хранене

Естествено, храненето и изобщо хранителните ни навици, имат огромно значение за кожата ни. Приемът на вредни храни натрупва в организма ни токсини, които пречат на правилното функциониране на клетките и до нарушения в работата на органите ни. Излишното тегло също е неприятел на кожата ни. Но как да се храним така, че да ѝ помогнем?

Едно от първите неща, които трябва да направим, е да ограничим до минимум сладкишите. Захарта е един от най-коварните врагове на кожата. Разбира се, трябва също да се откажем от преработените храни и да ги заменим с наистина пълноценни продукти, които съдържат витамини и антиоксиданти. Много полезни за кожата са рибата, киселото мляко, боровинките, ядките, зехтинът и др. Добро решение е да се наблегне на плодовете и зеленчуците, особено сезонните.

Тютюнопушене

Едва ли е нужно да бъдем убеждавани, че пушенето е сред най-вредните навици изобщо. Но освен другото, цигарите вредят и на кожата ни, като намаляват нейната еластичност и водят до загубата на блясък и цвят.

Слънчеви лъчи

Всички обичаме слънчевите летни дни и ги използваме да се припичаме на плажа. И е известно, че чрез слънцето получаваме така важния Витамин D. Но трябва да си даваме сметка, че UV лъчите могат да нанесат на кожата ни сериозни увреждания. Те проникват в дълбочина и радиацията води до увреждане на клетките и преждевременно състаряване на кожата. Затова да не прекаляваме с излагането на слънце.

Стрес

Неведнъж сме писали за негативната роля, която стресът има върху организма и психиката ни. Но трябва да знаем, че стресът се отразява и върху кожата. Най-общо казано, при стресови ситуации тялото ни изразходва много повече енергия и натрупва повече свободни радикали.

Почивка

Друг фактор, който не е за пренебрегване, е достатъчният и пълноценен сън. Често липсата му е пряко свързана със стреса или с прекалено заетото ни ежедневие. Във всеки случай е добре да знаем, че и недостига на сън ще увреди кожата ни.

В Център Гарабитов се практикува успешно Кислородната мезотерапия. Това е революционен метод, който хидратира и освежава кожата в дълбочина, като насища клетките с кислород. Но освен това българският „гуру“ на отслабването Иван Гарабитов създаде и програми, с помощта на които да върнем баланса в организма и да се почувстваме по-бодри и по-здрави.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694