Количка
продукти: сума: лв.

Национален телефон: 0700 11 001

Коледните пости – Духовно изживяване и помощ за тялото

Духовно изживяване и помощ за тялото

На 15 ноември започнаха Коледните пости. Те продължават до 24 декември включително. Въздържанието от храни с животински произход за определен период от време през годината е традиция, която съществува от древността. Тя е характерна за много култури и религии, включително и за християнството. Тази традиция е жива и днес и не са малко хората, които постят. За съжаление, мнозина възприемат постите основно в частта, която засяга храненето. А самата идея на поста е чрез доброволното ограничаване от дадени храни, да се постигне най-вече духовно пречистване.

Пречистване

Не случайно в християнската традиция дългите пости се правят в навечерието на най-важните празници – Възкресение и Рождество Христово. Всъщност, постенето в християнството е свързано именно с духовната практика. Първите, които започват да извършват 40-дневния пост са езичниците, които са изявили желание да приемат Кръщение. Това е тяхната подготовка да влязат в лоното на църквата пречистени и с готовност да извършат лична жертва в името на духовното си спасение. Важно е да се отбележи, че за да бъде истински, постът не включва само лишение от дадени храни, но трябва да се предпазваме от грешни помисли и дела. Затова, за разлика от днешната традиция, в началото Светото Кръщение е давано само на зрели хора, които напълно осъзнато искат да станат част от християнската общност.

Практически ползи

Разбира се, спазването на поста има и своята чисто практическа полза за организма. В определени периоди от годината тялото има нужда да се освободи от натрупаните мазнини и аминокиселини, които се образуват от месото, млякото, сиренето и яйцата. Повишеният прием на плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и са антиоксиданти, дава на организма възможност да се изчисти от токсините. Така се подпомага работата на редица органи. Най-вече се подобрява храносмилането, но постът влияе положително и върху ендокринната и сърдечно-съдовата система. Ограничаването на храни от животински произход за определен период от време действа добре и на бъбреците и отделителната система.

Друга полза от поста е, че доказано подобрява съня, концентрацията, паметта и нервната система. Освен това действа и като мощен имуностимулатор.

Същевременно, съвременната наука е категорична, че при спазването на дългия 40-дневен пост трябва да се подхожда внимателно. Не е препоръчително да се прави от хора със стомашно-чревни заболявания. Не се препоръчва и практикуването от малки деца, чийто организъм тепърва се развива и има нужда от по-силна храна. Тъй като по време на дългия пост тялото е лишено от някои съставки, които се съдържат в храните от животински произход, Църквата е предвидила определени дни, в които е позволено да се яде риба. По време на Коледните пости консумацията на риба е разрешена на Никулден.

Пости с „Мадал бал”

Център „Гарабитов” се слави с разработената от създателя си Иван Гарабитов система за трайно и здравословно отслабване. Един от важните елементи на тази система е употребата на уникалния швейцарски палмов сироп „Мадал бал”. Това е напълно натурален продукт, съставен от 5 висококачествени палмови сиропа от Югоизточна Азия и сироп от канадски клен „Птиче око”. Продуктите, използвани за изготвянето на „Мадал бал” са обект на безкомпромисен контрол. Хората, прилагали някоя от програмите на Център „Гарабитов” са категорични, че употребата на сиропа притъпява глада, като същевременно само след броени дни се чувства значително подобрение в работата на редица органи. Тъй като „Мадал бал” е съставен само от продукти от растителен произход, той би могъл да бъде отличен начин да се пречисти организма по време на Коледните пости. И да подпомогне значително процесите на пречистване на тялото ни като се свалят излишни килограми.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 19:00 часа
Събота: 10:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Понеделник-Събота: 10:00 - 16:00 часа

office@garabitov.com

+359 899 866 871