Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Модният фотограф Барух: спрях инсулина и свалих 17 кг за 90 дни с българска програма

„Българин ме върна към живота, благодарение на българска програма спрях инсулина, възстанових си психическото равновесие и нормализирах теглото си като отслабнах 17 кг за 3 месеца!“ Това споделя 38-годишният Алберт Барух от София, един от най-успешните модни и рекламни фотографи у нас, признат творец и в графичната илюстрация. „Терапевтът Иван Гарабитов ми даде здраве, без него бях в тотална безизходица“, подчертава майсторът на обектива.

Здравословните проблеми на Алберт започват през 2005-та година, когато изпада в страхова невроза след тежка раздяла с бившия си съдружник. Поставят му диагноза параноидна шизофрения и започва да приема лекарството халоперидол. За една година благодарение на терапията мозъкът му започва да функционира нормално. „Аз съм от щастливците, от тези 5 процента от хората, които доказано със специален тест са успели напълно да си възстановят мозъчните клетки и психика“, казва известният моден фотограф. Но лечението оказва страничен ефект, което пречи на работата му - качва над 20 килограма, от 70 става 95 кг при ръст 173 см. Пробва всякакви диети, но без полза. През 2014-та година го застига още един тежък здравословен проблем. Многото работа и стрес отключват диабет. Открива болестта след обстойни изследвания, заради влошено зрение. Кръвната му захар е 28, влиза в болница на системи с инсулин, а след това започва лечение с хапчета.

Заради биполярното разстройство Алберт изпада понякога в дълбока депресия /затваря се в себе си/ или в еуфория /мозъкът работи непрекъснато, превъзбудата води до безсъние/. Всяко следващо влизане в такава фаза е все по-дълбоко и по-страшно за здравето. През 2016-та след пристъп на еуфория захарта му скача пак на 28. Минава на инсулин с инжекции по 3 пъти на ден и научава лекарската диагноза, че така ще е до живот. При пристъпа на еуфория през 2016-та година получава и амнезия. „Включвах копчето на фотоапарата и бях забравил как да го настроя за снимки, знаех как да пусна компютъра, но не и как да работя с него“, връща спомените назад Алберт. Заради психическото си състояние не може да изпълни поетите задължения към клиентите.  

Тогава идва спасението. Негови клиенти, Катя и Йордан Йосифови, собственици на кастинг агенция, го насочват към Иван Гарабитов. Терапевтът е помогнал на дъщеря им за решаване на здравословен проблем.

„Отидох в център „Гарабитов“ в София, Гарабитов ми каза да легна на кушетката, и както е в акупунктурата напипа с пръсти ключовите точки, отговарящи за органите в тялото. Постави точна диагноза и ми каза всички проблеми, които съм имал, без аз да си отворя устата“, разказва майсторът на обектива. „Изписа ми нещо много просто – три пъти на ден да пия сиропите „Дар от Гарабитов“ и „Мадал Бал“ и да правя тип „тибетски“ упражнения за около 20 минути. Те са лесни за изпълнение, но натоварването е сходно със силова тренировка във фитнеса. След като сутрин изпия сиропите давам на организма не храна, а натоварване с гимнастиката и след това нормално обядвам и вечерям.

В рамките на 3 месеца от 95 кг станах 78 кг с хранене, без гладуване и без увисване на кожата, съпътстващо всяко отслабване. И най-важното – още след първия месец на програмата „Гарабитов“ спрях инсулина. С инсулина имах кръвна захар над 10, а след като започнах да правя програмата захарта стана 5, на стойности на недиабетик, които са между 4 и 6. По предписание на ендокриноложката спрях инсулина и започнах да взимам най-малката доза медикамент за диабета.

Вече повече от 2 години поддържам нормално тегло от 78 кг, захарта ми е в норма, нямам пристъпи на депресия или еуфория. Сега съм жизнен и силен, катеря се като коза по планините. Продължавам да правя програмата „Гарабитов“. Няма по-хубаво нещо от нея за добро здраве. Дори и да нямаш проблеми можеш да я прилагаш за профилактика“, съветва модният фотограф. Той е категоричен, че методиката на Гарабитов е повлияла здравословно на тялото и духа му, както на диабета, така и на психическото му заболяване. Затова иска да я сподели чрез медиите с хора с подобни проблеми. За съжаление съвременното ни общество все по-често страда сериозно от последиците на стреса.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694