Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

На война с целулита!

Целулитът е вероятно един от най-масовите проблеми, с които се сблъскват жените. И, между другото, един от поводите да се водят ожесточени спорове дали и доколко е поправимо състоянието. Всъщност, според някои целулитът изобщо не бива да бъде смятан за проблем, тъй като засяга твърде много жени.

И все пак стремежът към по-добра и съвършена фигура е напълно обясним. Защото това се отразява пряко и върху психиката и самочувствието. А това никога не е за пренебрегване. И едва ли някой би се отказал, ако разбере, че има възможност неприятните неравности по тялото да бъдат отстранени.

 

Как започва всичко?

 

Смята се, че първото упоменаване на „портокаловата кожа“ се случва във Франция през ХIХ в., но понятието е употребено само като описание на състоянието на кожата при жените. Целулитът започва да се възприема като проблем едва по-късно.

През 1973г. собственичката на козметичен салон в Манхатън /Ню Йорк/ Никол Ронсар издава книга, посветена на целулита. Ронсар е родена в Париж и там работи в салон за красота, където обяснява на клиентките си за проблема. Но понятието „целулит“ получава световна известност след публикация в списание Vogue – иконата на модните и лайфстайл издания. Броят на списанието е буквално разграбен. Книгата на Никол Ронсар също се радва на завидно търсене. А жените по света започват нова битка – срещу неравномерните натрупвания на мастна тъкан в района на таза, краката, седалището и корема.

Всъщност, самият факт, че книгата се продава в огромни тиражи и понятието „целулит“ придобива такава известност показва ясно, че жените отдавна са наясно с този неприятен проблем. Просто в този момент на хоризонта се появава надеждата, че някой може да се справи с него. Разбира се, не бива да се пропуска и фактът, че еталонът за женска красота, наложен през втората половина на ХХ век се променя силно и слабото, стройно и стегнато тяло става все по-желано.

 

Има ли лечение?

 

В света днес се рекламират всевъзможни средства за избавянето от целулита. Има немалко продукти, които са рекламирани като „сигурен“ начин за решаване на този проблем. За съжаление, в огромния брой от случаите те не са ефективни. Или поне не в степента, на която жените разчитат.

Смята се, че „портокаловата кожа“ е състояние, което е породено от недобри хранителни навици, които водят до затлъстяване, от липсата на достатъчно движение и дори понякога от наследствени фактори. Затова много от програмите за справяне с проблема включват различни компоненти, чрез които да се въздейства на тялото.

 

Антицелулитна терапия FIGURA

 

Тъй като целулитът е сложно състояние, което няма как да бъде преодоляно чрез досега познатите методи, в Център „Гарабитов“ се работи по специална програма. В основата ѝ е революционната Матрично-ритъмна терапия /МаРиТе/, създадена в Германия. Същността  на МаРиТе е възстановяването на правилната вибрация на клетките в организма. Защото ако тези вибрации бъдат нарушени, започват да се появяват проблеми в тяхното функциониране. Чрез силното механично въздействие на терапията, се засилва микроциркулацията и се подпомага извеждането на токсините от тялото. А това дава възможност на специалния антицелулитен крем FIGURA да прониква и въздейства в по-голяма степен.

Съчетанието на МаРиТе и антицелулитния крем засилва обменните процеси и процесите на липолиза. Разбира се, всеки организъм е различен, затова ефектът няма как да бъде напълно идентичен. А и е добре да се знае, че този ефект не може да се получи само с една или две процедури.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694