Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Немски апарат за космонавти спира болката във врата, гърба и кръста

С МаРиТе в 40% от случаите се избягва ортопедична операция, сочи статистиката

Няма човек, независимо млад или стар, който поне веднъж в живота си да не е изпитал болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, на мускулатурата, проблеми в гърба. Особено при смяна на сезоните, при застудяване, както е в момента. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени” – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с шепи лекарства, за да спрат болката.
А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението дава екип немски изследователи в университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия / MaRhyThe - МаРиТе/.
Какво се постига с него? Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, и на болестите, установява д-р Улрих Рандол. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.
МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат. Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие, мигрена и др. Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травми и при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.
Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при “неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.
МаРиТе има изключителен ефект и при страдащите от диабет и едно от най-тежките усложнения на болестта - диабетното стъпало. С тази терапия д-р Улрих Рандол спасява от ампутация гангренясалите вследствие на диабет пръсти на краката на д-р Масару Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”.
Матрикс уредът се използва в 15 страни в света от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на матрично-ритъмната терапия в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес и много други тя е „терапията на новото хилядолетие”.
В България МаРиТе основно се прилага в Духовна и здравна академия „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари е постигнал завидни успехи”, подчерта д-р Рандол при посещението си в България през 2011 година.
Именно с революционния немски апарат, който се използва и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център „Гарабитов“ направиха и невъзможното - премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазено от камион момче. За случая на Валери Стоилов научи цяла България от телевизията.

Промо пакет от 5 броя х 50 минути Матрично-Ритъмна

Повече информация за матрично-ритъмната терапия вижте на сайта: www.garabitov.bg или www.figura.bg. За връзка с „Център Гарабитов“: гр. София, ул. „Самоков“ 28Г, тел. +359 897701700, +359 2 8548766; Гр. Пловдив, "Гранд хотел Пловдив"/бивш Новотел/, пл. Сливница и ул. „Академик Петър Динеков“ 10, тел. +359 899866871, +359 32 696700

Още новини

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694