Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Немски апарат за космонавти спира болката във врата, гърба и кръста

Застудяването през есента обостря хроничните заболявания на опорно-двигателния апарат

Няма човек, независимо млад или стар, който поне веднъж в живота си да не е изпитал болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, на мускулатурата, проблеми в гърба. Особено при смяна на сезоните, при застудяване, както е в момента. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени” – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с шепи лекарства, за да спрат болката. А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението дава екип немски изследователи в университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия /МаРиТе/.
Какво се постига с него? Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, и на болестите, установява д-р Улрих Рандол. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.
МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат. Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие, мигрена и др. Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травми и при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.
Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при “неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.
При това подобряването на здравето е в кратки срокове. С Матрикс уредът д-р Рандол спасява от ампутация пръстите на краката на д-р Масаро Емото – изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала крайниците на японския учен, перспективата била ампутация. След 3 процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крака.

МаРиТе бързо повлиява на болката в различните части на тялото
Матрично-ритъмната терапия се прилага в 15 страни в света от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на нея в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес и много други тя е „терапията на новото хилядолетие”.
В България МаРиТе основно се прилага в Духовна и здравна академия „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари е постигнал завидни успехи”, подчерта д-р Рандол при посещението си в България през 2011 година.
Именно с революционния немски апарат, който се използва и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център „Гарабитов“ направиха и невъзможното - премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазено от камион момче. За случая на Валери Стоилов научи цяла България от телевизията.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871