Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Подмладяването – мисията възможна?

Всеки е чувал за легендарния еликсир „амброзия”, който древногръцките богове пиели на свещената планина Олимп и с негова помощ добивали вечна младост. Разбира се, тайната на амброзията не се давала на хората, защото съдбата им е различна от тази на боговете. Но на свой ред човечеството в продължение на хилядолетия не спира да търси начини да избегне старостта, да добие вечен живот или най-малкото да си отиде от този свят младолик.

Легенди и шарлатани

Най-древната запазена хомеопатична рецепта е тибетска и датира от няколко хиляди години. Това е отвара, която се добива от чесън и чист спирт и се смята, че подобрява редица функции на организма.

Казват, че идеята за подмладяване не е чужда и на древния библейски цар Давид. За него е известно, че не лягал без млада девойка в леглото си. Много по-късно на бял свят се появява версията, че това всъщност не е необуздана похотливост, а тайна рецепта, чрез която да се сдобие с вечна младост.

През вековете битуват всевъзможни причудливи рецепти за избягването на старостта. Но истински разцвет те получават през Средновековието. Някои от тези „рецепти” са направо зловещи. През ХVIв. унгарската графиня Елизабет Батори се прочува с това, че през ден се къпе във вана, напълнена с кръвта на невинни млади момичета от околните села.

Разбира се, има и „лечители”, които ловко се възползват от желанието на хората да се подмладят. Една от най-известните истории е за сицилианския алхимик и авантюрист Джузепе Балзамо, който се прочува под името граф Калиостро. Той дори разработва специален курс за подмладяване, който включва диета, кръвопускане и еликсир. Естествено, рецептата на еликсира е тайна, известна само на него.

Възможно ли е подмладяването?

Разбира се, поне засега не е известен метод, който да ни донесе вечен живот. Но има значение как ще изживеем живота си. Виждали сме хора в активна възраст, които изглеждат сякаш преждевременно състарени. И хора, които макар да са на години, на които би трябвало да са безпомощни, се радват на здраве и завиден тонус. В такива случаи обичаме да казваме, че е въпрос на организъм и някои са предразположени, а други не. Но има и друга възможност.

Съвременната наука и практика показват, че е напълно постижимо организмът да се пречисти и да се вдъхне нов живот на редица органи от човешкото тяло. Което на практика да го подмлади. Само че е необходим комплексен подход, който включва начина ни на хранене, спорт и духовни практики. И не на последно място е важно да се отървем от някои вредни навици, които трупат в тялото ни токсини, спомагащи за още по-бързото ни застаряване.

Методиката Гарабитов

Ако в продължение на години трупаме в организма си замърсители, които препятстват доброто функциониране на органите, това води до заболявания или усещането, че нямаме енергия. В Център Гарабитов има специално разработена програма „Усещане за подмладяване”, която спомага да се почувстваме различно – енергични, активни и пълни с живот. Програмата има сериозен ефект върху тялото ни, тъй като се изхвърлят ненужните отпадъчни продукти и токсини от клетките и едновременно се подсилва имунната ни система. Философията на тази програма е не да се търси облекчение чрез лекарства, а да помогнем на организма си чрез собствените му сили. Вероятно дори и не подозираме колко мощни могат да бъдат възможностите, които нашето тяло крие в себе си. Но това е абсолютен факт.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871