Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Ползите от движението

Движението е в основата на живота ни. Някога, преди много години, за да се нахраним е трябвало да бягаме и да гоним плячката си; да се катерим по скали, за да се приютим и т.н. и т.н. За съвременния човек начинът на живот се е променил много; но изменили ли са се телата ни за повече от 2000 години. Отговорът – не чак толкова. Еволюирал е единствено лайфастайлът ни; но физически ние все още имаме нужда от движение и активност, за да сме здрави.

Хомо - комфортиенс

Човекът днес търси комфорта навсякъде около себе си: возим се в колата по път към работа, както и стоим пред бюрото в офиса (през по-голямата част от деня). След това се прибираме и прекарваме, седнали на дивана, часовете преди да се отправим към леглото. Всъщност, този режим ощетява телата ни, а застоялия живот ни разболява. Буквално. Движението е полезно не само за фигурата ни. То ни прави и по-позитивни хора. Доказано е, че когато сме физически активни дори общуваме и се чувстваме много по-добре, а най-голямата полза е, че поддържаме килограмите в норма  по здравословен начин. С други думи - ползите от редовното движение са безспорни.

Когато говорим за активност не визираме само „тренировките“ във фитнеса. Предците ни не са имали часове по „табата“ или „спининг“, но това със сигурност са доста по-забавни алтернативи на тяхното ежедневие.

Най-простият начин е да се замислим къде можем да заместим „комфорта“ с малко движение. Дали да слезем спирка по-рано с градския транспорт, вместо тази, която е по-близо до вкъщи или работното място. Да заменим асансьора със стълбите? Дори и да живеете на 10 етаж – не е проблем да се качите до 8-ми и да изразходите малко енергия преди да влезете у дома.

Щастливи и красиви

Редовните упражнения помагат за загубата на излишното тегло. Как става това? Когато сме активни, изгаряме калории, а колкото по-интензивно се движим, с толкова повече от тях се разделяме. Разбира се, важно е постоянството – няма как да очакваме резултати след седмица активно движение.

Важно е да открием коя активност наистина ни носи радост – едни се зареждат положително при групови спортове, каквито са народните танци и футбола, например. Други предпочитат уединението на самотното бягане или колоездене след работа.

Ако дълго време не сте подлагали тялото си на физическа активност, пробвайте с не толкова натоварващи сърцето и ставите спортове каквито са плуването или йога за начинаещи. Може дори да проверите заниманията по йога, които се предлагат в център Гарабитов Пловдив.

Движението е в основата и на нашите клетки. Може да започнете „активност“ на клетъчно ниво с матрично-ритъмна терапия. Лечебният уред в Център Гарабитов произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично индуцират клетките да възприемат обратно аналогичните вибрации на собственото си тяло. Това е особено ефикасно за скелетната мускулатура и нервната система. Благодарение на това метаболитните процеси съвсем скоро влизат в обичайния си ритъм. Възстановяването и изцелението са приведени в движение.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871