Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Пряк път към здравето или защо детоксикацията е толкова важна

Човешкото тяло е истинско чудо: то притежава свойствата да се самолекува, да се самопрочиства, да се саморегенерира и когато бъде поставено в правилните условия, да бъде добре е най-естественото му състояние. Но се намираме във време, в което животът ни е доста далеч от природата и естествения ѝ ритъм. Неща като влошаващото се глобално затопляне и повишаващата се токсичност на планетата не могат да бъдат отречени. Ако започнем от въздуха, който дишаме в градовете и водата, която пием, минем през козметиката, която ползваме и стигнем до сградите, в които живеем и работим, ще видим, че средата ни на живот е пълна с химикали, които самостоятелно или в комбинация с други такива, стават причина за болести и нарушения в здравословния начин на съществуване на телата ни. Ако си спестим всичко онова, което им пречи, дадем им онова, което им липсва, телата ни веднага задействат своите „супер сили“ и започват да работят в наша полза. С това на ум, ако искаме да поддържаме доброто си здраве, докато живеем в големия град, ние трябва да опитваме да спазваме два прости принципа: детоксикиращо прочистване и природосъобразно хранене. Именно така ще поемем по прекия път към добрата форма и това ще ни доставя удоволствие. Именно на тези два принципа стъпва и методика „Гарабитов“, за да донесе ползи както на физиологично, така и на биохимично ниво.

Детоксикация

Когато искаме да подкрепим организма си в усилията за здравословен начин на живот, едно от първите неща, които трябва да направим, е да го почистим от токсините и натрупаните шлаки. Само така ние му даваме възможност да разгърне капацитета си и да промени както хранителните ни навици, така и да подобри всички процеси на метаболизма.

Всъщност, приблизително 8 часа след последното хапване, процесите на храносмилане, абсорбиране и усвояване на храната са завършени и едва тогава тялото ни влиза в режим на детоксикация – функция, за която ние рядко мислим. Здравият организъм, привикнал да се храни с натурална храна, се нуждае от около 4 часа, за да се прочисти и детоксикира от ненужните за всеки метаболизъм продукти, а това е пресметнато без да се има предвид токсичната пренаситеност на съвременния живот. Това е още една причина да изтеглим вечерята си максимално рано и да опитваме да спазим такъв режим, че да дадем на тялото достатъчно време да извърши всички необходими процеси без да бъде претоварено с още и още храна. Думата breakfast ( в превод от английски: закуска) ни подсказва, че първото хапване за деня всъщност слага край на един малък своеобразен пост (break – прекъсвам, преустановявам и fast – гладуване, постене), през който трябва да минаваме всеки ден. И той би бил достатъчен, ако живеехме в идеални условия и един по - близък до природата свят. Но в нашия случай телата ни се нуждаят от много по-задълбочено прочистване като начало и допълнителни по – кратки детоксикации, за да поддържаме постигнатите резултати. И тук на помощ идва програмата „Усещане за подмладяване“, която може да бъде адаптирана спрямо актуалното състояние на всеки организъм, за да го освободи от натрупаните токсини и да рестартира неговите естествени свойства. Колко дълго и колко често човек трябва да минава през детокс програма е строго индивидуално, но в допълнение той трябва да се научи и да пази средата си на живот максимално чиста от токсини: въздушни и водни филтри, натурална козметика и замяна с алтернативни превозни средства, които не замърсяват, са само част от нещата.

Хранене с подходящи продукти

След като изчистим тялото си от всичко онова, което му пречи да функционира нормално, ние можем да усетим промяната в нуждите му, в начина, по който изпитваме глад, в начина, по който се изморяваме и в естествения приток на енергия, който е бил възпиран от вредните ни навици.

За човек е било естествено да разчита на дърветата и земята за основната част от менюто си, а на лова и риболова за останалата. Днес обаче, ние пазаруваме всичко готово в супермаркетите и 90% от продуктите там са в опаковка. За да се удължи живота им на рафта, тези наподобяващи истинска храна продукти са пълни с консерванти, които убиват полезните бактерии. Повечето съдържат и добавки, които им придават цвят и вкус, за да привлекат вниманието ни, да ги купим и изядем.  Останалите 10% от хранителните стоки, неща като месо, риба и млечни продукти, също се обработват с химични добавки.  Всички тези изкуствени съставки предизвикват голяма бъркотия в телата ни, като се превръщат в сигурен източник на токсини напълним ли стомаха си с такъв тип храна, защото рано или късно всичко преминава в кръвта и се разнася из останалите органи. Така нашите рецептори лесно привикват към изкуствените овкусители, а из клетките ни се натрупват шлаки, които ни разболяват, изморяват и постепенно променят изцяло начинът, по който тялото ни дава сигнали за глад, жажда и умора.

Завръщането към по-натурален начин на хранене е чудесен начин да избегнем болестите и да забавим стареенето на клетките, а най-хубавото е, че така успяваме и да отслабнем. Купувайки органична храна, пазарувайки от малки местни фермерски пазари и магазини, ние правим именно това и се учим да ценим много повече истинския вкус. А ако наблегнем на повече сурови зеленчуци и плодове, семена и ядки, бобови храни, ние успяваме да запазим здравословните ензими в храната, да се грижим за природата, като намаляваме въглеродния отпечатък и за капак – спестяваме пари и време за готвене.

За да завършим позитивно, ще ви напомним да се грижите и за храната на душата. Здрав дух в здраво тяло ще ни позволи да се чувстваме достатъчно силни, за да поемем грижата за организма си и да се превърнем в лечители на собствените си болести. Дали това наистина е възможно? Запишете час за безплатна индивидуална консултация при нас и се убедете в собствената си сила да превъзмогнете вредните навици, за да ги замените с начин на живот, който носи щастие, самочувствие и наслада!

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694