Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Причини да напълняваме и защо качваме килограми

Борбата с килограмите е проблем, с който всеки от нас се е сблъсквал. Не само в нашата страна, но и в световен мащаб е все по-трудно за човека да поддържа тялото си. Затлъстяването е една от причините и за високия брой на хора, които страдат от диабет. Последните данни сочат над 600 000 регистрирани с коварната болест, а статистика за пред диабетното състояние в което се намират толкова много хора, на практика няма. Представяме ви най-честите причини, които водят до натрупването на излишни килограми.

Качеството на храната

Човекът експлоатира природата по всякакви начини от години. Замърсяването на водата, почвата и въздуха рефлектира върху храната, която консумираме. Генно-модифицираната храна влияе на нас, но и на животните, от които идва месото на трапезата ни. Бързата храна, полуобработената пакетирана, която купуваме в забързания начин на живот не само ни лишава от полезните свойства на пълноценното хранене, но и забавя метаболизма ни. Тялото ни не може да се справи с обработването на вредните елементи и прекалено многото калории, които поемаме и започва да складира излишната енергия като мазнини – т.е. натрупваме излишни килограми.

Вода

Успяваме ли да пием достатъчно вода през деня. И още по-важно правилен ли е начинът, по който я приемаме. Тялото ни се нуждае от 2-3 литра вода на ден, за да е хидратирано. Полезните свойства на безценната течност са безспорни. Но водата може да ни вреди също, ако не се пие правилно. Минимум 30 минути преди и след хранене не трябва да се приема вода. Защо? За да оставим стомаха да се справи с храната, която консумираме трябва да не му пречим да отдели достатъчно стомашни сокове. Ако „заблудим“ организма си, че те не са необходими, приемайки вода, пречим на тялото ни само да се погрижи за обработването на храната.

Напредването на възрастта

Колкото по-младо е тялото ни, толкова повече калории изгаря, но и по-лесно се справя с излишните килограми. С напредването на възрастта в организма ни се натрупват токсини и шлака, които правят пътя ни към здравото тяло по-труден. Детоксикацията и пречистването са от изключително значение, за да се справим с излишните килограми и да водим живот в баланс и хармония.

Стрес

Много мислители наричат съвременния начин на живот модерно робство, защото човек е надянал хомота на непрекъснатите задължения, с които трудно се справя в ограниченото си време. Жонглирането между домашни, социални и професионални ангажименти води до постоянно чувство на стрес. Хормоните, които тялото ни произвежда, за да се справи с напрежението, ни вредят. Част от тях заблуждават мозъка ни, че имаме нужда от повече енергия, за да се справим, което означава, че изпитваме почти непрекъснато усещане за глад. Това само по себе си води до увеличен прием на храна и натрупване на излишни килограми.

Вредни навици

Ние сме хора в голяма степен подчинени на навика. Склонни сме дори да се подчиняваме на навици, които ни вредят и тровят организма ни. Такива са тютюнопушенето и приемането на алкохол. Към тях можем да добавим и прекомерната консумация на месо. Освен, че в днешно време е трудно да се намери чисто и качествено месо, в което да няма допълнителни хормони, тялото ни не се нуждае от честия му прием. Препоръчителната консумация на месо и месни продукти е веднъж на две седмици.

Липса на движение

Тялото на съвременния човек не е еволюирало много от времето преди хиляди години, когато е трябвало да ловува, за да оцелее; да се катери в планините, за да намери подходяща пещера за живот; когато денят му е бил изпълнен с много движение. И макар телата ни да си пригодени все още за тази динамика – повечето хора прекарват часове наред седнали на работния стол. Заседналият начин на живот се отразява неблагоприятно върху цялостното здравословно състояние на организма ни, но и е една от основните причини за натрупването на излишни килограми.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694