Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Разбивачът на рекорди

Guiness_World_Records_sm.jpg

Философията на себенадминаването, въплътена в Ашрита Фурман

Още от древни времена е известно, че човешкото тяло и дух съдържат неподозирани сили. Но за да бъдат активирани, тялото и духът трябва да бъдат настроени и подготвяни по съответен начин. Факт, който ние, съвременните хора, често забравяме. И може би затова понякога се появяват хора, които да ни напомнят, че границите на човешките възможности далеч не са тези, които си представяме, а са много по-широки. Като американецът Ашрита Фурман, който поставя около 600 рекорда на Гинес, повече от 200 от които са непроменени до днес.

В името на рекорда

Ашрита Фурман се ражда през 1954 г. в Бруклин, Ню Йорк. Всъщност, рожденото му име е Кийт. В детството си е пленен от Книгата за рекорди на Гинес. Само че не вярва, че някога ще успее да види името си, вписано там. Той е отличен ученик, но физиката му е далеч от спортната. Нещата се променят, когато е тийнейджър. Младежът започва да се вълнува изключително от духовното и става един от многото последователи на световно известния гуру Шри Чинмой. През 1978г. Чинмой вдъхновява Кийт да участва в 24-часов веломаратон в Ню Йорк. Само след 2-седмична тренировка Фурман печели третото място, като успява да премине с велосипеда си разстояние от 652 км. По това време той променя името си на Ашрита /”предпазен от Бог” на санскрит/. Още през следващата 1979г. Фурман постига първия си рекорд за Гинес, като успява да направи най-много подскоци. От този момент започва неговият път към рекордите.

Някои от рекордите на Ашрита Фурман са доста странни, други са направо опасни. Като например гасенето на газова горелка с език. Фурман поставя рекордите си в различни страни и има записани постижения на всички континенти на планетата. Освен че са поставени на всевъзможни места, рекордите на Ашрита Фурман са и много разнообразни. От изкачване на планина, подскачайки на пого стик до каране на колело под вода. Много от своите рекорди той измисля сам.

Един различен атлет

Онова, което успява да направи през годините Ашрита Фурман, е уникално. Физическата му издържливост е забележителна, но успехите идват заради съчетанието на чисто спортната подготовка с духовните практики, които в повечето случаи състезателите пренебрегват. А те често се оказват решаващи.

Фурман следва стриктно напътствията на духовния водач Шри Чинмой, който поставя идеята за себенадминаването като водеща. Пред в. „Ню Йорк Таймс” Фурман споделя, че денят му започва в 6:00 ч. сутринта с медитация пред снимката на Шри Чинмой. Всъщност, тайната на невероятната подготовка на Фурман е в съчетанието на комплексите от физически упражнения и духовните практики, които дават огромни вътрешни сили. Така се отключва един неподозиран допълнителен потенциал, който ускорява процеса на тренировки.

Използването на комбинирана подготовка е в основата и на методиката, разработена от Иван Гарабитов. Подобряването на емоционалното равновесие подпомага по-доброто съсредоточаване и по-прецизната работа на редица органи в човешкото тяло. Това не само води до доказано по-високи резултати, но и съкращава значително времето, необходимо за подготовката на спортистите. Към това г-н Гарабитов прибавя и използването на революционната Матрично-ритъмна терапия и сиропа „Мадал бал”. Преди няколко години дългогодишният треньор прилага методиката си и върху Ашрита Фурман. Рекордьорът оценява работата на Иван Гарабитов много високо. „Методиката дава наистина бързи резултати! Методите за дишане, концентрация и медитация са много мощни!... Възхитен съм!”

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694