Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Ритъмът на божествените барабани

Швейцарският натурален палмово-кленов сироп Мадал бал е познат по целия свят. Редица знаменитости, като Бионсе, Наоми Кембъл, Аштън Къчър, Анджелина Джоли и Том Ханкс споделят, че отслабват и поддържат добрата си форма именно с помощта на Мадал бал. За много хора това е просто „сироп за отслабване“. В медиите може да се срещне информация, че с помощта на този сироп можем да намалим теглото си за броени дни. Но Мадал бал е много повече от това. Сиропът е отличен чистач на токсините от организма, дава енергия, укрепва значително имунната система, подпомага подмладяването на клетките, богат източник е на витамини и минерали, подобрява храносмилането и т.н. За ползите от тази напитка сме разказвали. Но вероятно малцина знаят, че между Мадал бал и един от най-изявените духовни учители на ХХ век Шри Чинмой има много тясна връзка.

Магазинче за здравословна храна

През 70-те години на миналия век швейцарският младеж Кайлаш Андреас Байер започва живо да се интересува от медитация и йога. Когато е на 17 години, той започва да практикува сам, като намира информация в книги. Когато става на 20, швейцарецът решава, че трябва да се обърне за съвети към духовен учител, който да го направлява в правилната посока. И така студентът по психология се запознава с учителя Шри Чинмой. След като приключва следването си, Байер започва работа като психотерапевт, но скоро след това решава да се отдаде изцяло на своята най-голяма страст – здравословният начин на живот. И така през 1978 г. отваря магазинче за здравословна храна в Цюрих. Швейцарецът иска името на магазина да носи определен смисъл, затова се обръща към своя духовен наставник. Шри Чинмой решава да подари един от своите детски псевдоними – Мадал бал. И Кайлаш Байер успява. Магазинчето се превръща във верига с магазини в Германия, Австрия, Италия и др. През 1981 г. Байер започва да внася канадски кленов сироп, а заедно с екип от специалисти разработва и прочутия си днес палмово-кленов сироп, който познаваме и ние.

Барабани и гръмотевици

В превод от бенгалски Мадал бал означава „звукът на барабана“. Но защо в детството си Шри Чинмой има такъв псевдоним? Основна роля за това има една от бабите му. Бъдещият духовен учител се ражда през август. Месец, който местните начират Bhadra. Т.е. белязан от бурно време. Според вярванията на бенгалците, родените през Bhadra носят със себе си силно унищожение. Самият учител по-късно разказва, че в деня, в който се ражда, къщата им в града изгаря до основи. Естествено, баба му приема това като лоша поличба, но майка му не е съгласна и е убедена, че сина ѝ някой ден ще донесе невероятна слава на фамилията. Бабата и майката съчиняват свои стихове по този повод. В стиха си майката на Шри Чинмой казва, че роденият през този месец „ще бие златни барабани“. Всъщност, става дума за един специфичен музикален инструмент, характерен за района на Непал - мадал. Това е по-скоро тъпан, който се използва за задаване на ритъма на местната музика.

Духовният учител възприема този специфичен фолклорен ритъм като звук, който произлиза от Божественото начало в него и носи успокоение. В едно от своите стихотворения той пише:

В най-големите дълбини на сърцето ми,

със сладка и душевна мелодия

ме вика пътят на любовта.

Барабан и гръмотевица се наслаждават

на Божествено-дива игра в небето ми

и ми предлагат песни-фонтани

от усмивка и наслада.

Създателят на Център Гарабитов, заслужилият треньор и лечител Иван Гарабитов също е един от последователите на Шри Чинмой. Лично учителят дава благословията си за създаването у нас на „Чинмой клуб“ за високо спортно майсторство. Залата за йога също носи името на световноизвестния гуру. А швейцарският сироп Мадал бал е неизменна част от методиката на Иван Гарабитов за пречистване и отслабване

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871