Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Сладък живот без захар: втора част

Хиперактивност и нарушена концентрация, алергии, хормонален дисбаланс… Разгледахме тези и още много други негативни последици от прекомерната консумация на захар в първата част на статията,  а сега е време да продължим и с добрите новини!

Да намалите приема на захар е по-просто, отколкото бихте могли да си представите! Не казваме, че е лесно, а единствено, че е просто. Но ако сте развили пристрастеност към захарните изделия, всичко започва задължително с прочистване на организма от натрупаните токсини, причиняващи постоянен глад за сладко и изкушаващата нужда бързи въглехидрати.  Разберете как да изкорените вредния "захарен навик" с детоксикация, а след това и как да забравите за него за винаги!

Стъпка 1: Да изчистим тялото си

Натрупаните токсини могат да бъдат много подвеждащи що се отнася до сигналите, които  тялото ни дава и е важно да направим първата крачка към по-здравословния начин на хранене като кажем сбогом на всички болни и стари клетки, на слузта, лошия холестерол, отровите и шлака. Направете своята безплатна консултация и разберете коя е най-подходящата версия на програма "Усещане за подмладяване" за вас. Това, което ще спечелите, е вътрешна чистота и здраве за своето тяло, стабилна основа за изграждането на добри хранителни навици.

Стъпка 2: Тренирайте вкусовите си рецептори

След като вече сте сбогували с всичко ненужно, вие можете най-после да усетите, че не се нуждаете толкова силно от захар, колкото си мислите. Сега обаче идва ред да тренираме вкусовите рецептори да се наслаждават на нещата, които не са толкова сладки. Изключете десерта след вечеря. Бавно намалете захарта от кафето и зърнената закуска.

Не се налага да се отказвате от сладкото – просто си го набавете от други източници. Добавете в овесените си ядки плодове на парченца или под формата на пюре. А плодовете могат да се консумират под различни форми и всяка от тях е по-добра от трапезната захар: изсушени, замразени или консервирани плодове (без много захар). Чаша нискомаслено мляко или йогурт с ниско съдържание на захар също могат да посрещнат вашите нужди. Тези продукти съдържат млечна захар, наречена лактоза, която няма сладък вкус. И разбира се всички изброени са богати на протеини и калций – супер бонус за тялото ви.

Стъпка 3: Търсете скрити захари

Колкото и да не ви се вярва, захарта е навсякъде. Може да се крие в храни, които най-малко очаквате. Макар да не влизат в графа десерти, кетчупът, сосът за барбекю, сосът за спагети, дори салатените дресинги могат да съдържат големи количества подсладители. За хляба, готвения боб и някои видове ароматизирани кофеинови напитки важи същото. Научете се да четете етикетите и да филтрирате високозахарните храни, още преди да са попаднали във вашия списък за пазаруване.

Фактът, че не виждате „захар“ в състава, не означава, че продуктът не съдържа такава. Оглеждайте се за нейни псевдоними, като например: сироп от кафяв ориз, високофруктозен зърнен сироп, декстроза, сгъстен захарен сироп, глюкоза, лактоза, меласа, малцов сироп, сукроза.

Стъпка 4: Добавете протеини

Когато гладувате, всяка бисквитка ви се струва страшно изкусителна. Гладът ви лишава от способността да устоите на сладките лакомства. Консумацията на протеини е един лесен начин да обуздаете тези ваши желания. Високо протеиновите храни са по-бавни за смилане и оставят усещането за ситост за по-дълго време. Протеините не допринасят за скок в кръвната захар подобно на рафинираните въглехидрати и захарите. Когато избирате вашата протеинова закуска, изберете здравословния вариант – нискомаслен йогурт, ядки, бобови храни.

Стъпка 5: Заредете се с фибри

Фибрите създават чувство за ситост, а храните с високо съдържание на фибри ви зареждат с енергия и не повишават кръвната ви захар с последващия задължителен рязък спад и чувство за глад.

Търсете разтворимите фибри от плодовете и зеленчуците, както и неразтворимите от пълнозърнестите храни. Намажете фъстъчено масло върху парче ябълка за закуска и се заредете с вкусна комбинация от протеини и фибри. Като допълнение фибрите могат да бъдат чудесна превенция от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак.

Тук ми липсва закллючение – едно изречение – Готови ли сте за нашето здравословно предизвикателство? Изпълнете тези пет стъпки в посока на по-здравословен начин на живот и ни споделете дали сте свикнали новия сладък живот без захар.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 10:00 - 16:00 часа
Събота: 10:00 - 16:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871