Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Усмивката – забравеният лечител

smile.jpg

Забързаният ни и изнервен живот всекидневно ни дава толкова много поводи да се гневим. Сервирали са ни изстинало кафе, някой ни е засякъл на пътя, появили са се проблеми в работата… И без да усетим, мислите ни се насочват към негативното. То става ежедневие. А всъщност, колкото и странно да изглежда това за някого, е доказано, че позитивното мислене се отразява пряко върху здравето ни. Добрата мисъл и усмивката имат силата да подобрят не само емоционалното, но и физическото ни състояние. И това не е мит, а напълно реален факт.

Силата на позитивното мислене

Изследвания показват, че когато сме изправени пред стресова ситуация, оптимистично настроените хора реагират значително по-спокойно и хладнокръвно от черногледите.  Защото позитивното мислене създава емоционално равновесие, което е така нужно, за да се чувстваме добре. Оптимизмът прави света да изглежда някак по-красив и не чак толкова несъвършен. А това е първата предпоставка самите ние да се чувстваме добре в него и да сме по-здрави.

Още един доказан чрез научни изследвания факт е, че хората с позитивно мислене имат много по-голям праг на издържливост при появата на физическа болка. Иначе казано, за усмихнатите хора едно посещение при зъболекаря не е чак такова трудно изпитание, както за онези, които са постоянно обсебени от мрачни мисли.

Освен това позитивно мислещите хора имат по-голяма средна продължителност на живота. Вероятно заради това, че така се намаляват нивата на депресия и стрес. А емоционалният баланс е особено важен да се чувстваме добре.

Проучвания показват, че положителните мисли укрепват имунната система и  подобряват работата на сърцето.

Изобщо, да мислим позитивно означава да сме в по-голямо съгласие със себе си и света около нас. А така сме в състояние да развием своите качества, да открием подходящата за нас среда, в която ще се чувстваме добре и да направим социалния си живот по-богат и изпълнен с приятни емоции.

Как да се променим?

Разбира се, негативно настроеният човек моментално би контрирал с любимата скептична фраза – лесно е да се каже, но… Всъщност, не е чак толкова трудно и да се променим, стига да имаме желанието за това. Според специалисти, първата и най-главна задача е да започнем да харесваме повече самите себе си и да повярваме, че сме способни на много повече, отколкото показваме в момента. Ако подаваме към света положителни сигнали за себе си, това ще се отрази директно върху самочувствието ни и оттам върху емоционалното ни състояние. А добрата кондиция означава и добро здраве. Един от начините да мислим положително, който в последно време се афишира, е да изброяваме всичко, за което можем да сме благодарни. Дали ще го правим наум или ще го изпишем на хартия, е лично решение. Важното е честичко да си припомняме, че има редица неща, които са наред и на които си заслужава да се радваме. Ако започнем да мислим в тази посока, самите ние ще останем искрено учудени колко много са всъщност хубавите неща покрай нас. Които обаче честичко забравяме, защото ги приемаме за даденост.

А има и още един, още по-лесен начин да променим посоката на мислите си. Да започнем да използваме всяка възможност, за да си доставяме по малко приятни емоции - да си пуснем любима песен, да се поглезим с вкусна храна, да се чуем с любим приятел.

Създателят на Център Гарабитов г-н Иван Гарабитов е един от активните застъпници на мнението, че позитивното мислене е пряк път към по-добро емоционално и физическо здраве. А духовни практики, като йога и медитация, могат да бъдат изключително полезни за нас.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694