Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Животът е ритъм, човекът е ритъм, останалото е смърт

Novina_95-picture.jpgСърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички органи, 70-те милиарда клетки в тялото ни... всичко в нас живее, диша и се движи в ритъм. Това беше главното, върху което се фокусирах преди 15 години. Като хирург се чувствах безсилен, когато не можех да помогна на пациентите с хронични заболявания. Така започна разказа си вчера д-р Улрих Г. Рандол, който е автор на матрично-ритъмната терапия (МРТ). Немският лекар е гост за една седмица на Духовната здравна академия "Гарабитов" в Пловдив, която единствена у нас прилага неговата терапия.
Започнахме да изследваме клетките, защото в тях е коренът и на здравето, и на болестите, продължи д-р Рандол. Те са заобиколени от течност и когато тя спре да циркулира в определени участъци, клетките загиват. Говоря за клетките, които изграждат органите, мускулите, ставите, костите, всичко. Стигнахме до извода, че бихме могли по чисто механичен начин да вкараме увредения участък отново в ритъма на тялото.
Ритъмът, който д-р Рандол използва, съответства на ритъма, който тялото добива, когато човек стисне здраво юмруци. Тогава се получава треперене, което е едно и също при всички хора.
Апаратът на МРТ представлява включен в ток уред, който има въртящ се накрайник. Обучен рехабилитатор го движи по тялото и когато в някой участък има проблем, накрайникът не продължава напред, все едно има препятствие по повърхността на кожата. Но продължава да се върти. Ритъмът на апаратът задвижва и кръвта, която по-бързо стига и се връща от сърцето, като по този начин активно зарежда увредените клетки с кислород, стана ясно от обяснението на немския хирург.
Тази терапия е спасила от ампутиране няколко пръсти от краката на д-р Масаро Емото - японския изследовател, който ни разкри тайните на водата в бестселърите "Послание на Водата" и "Тайното послание на Водата". Д-р Емото страда от диабет и когато потърси помощта ми, краката му бяха подути, а някои от пръстите потъмнели. Наистина щяха да му ги отстранят. С помощта на МРТ обаче ги спасихме, даде пример д-р Рандол, чиято клиника е в Мюнхен.
Не само пръсти, но и крайници е спасявал от ампутиране немският хирург. Освен че е ефективен за различни заболявания, д-р Рандол успешно помага за възстановяването на известни спортисти, най-популярният от които е Роджър Федерер. При счупвания, изгаряния, незараснали рани и други, терапията действа превъзходно. Колеги, които ползват апарата в болници, съобщиха, че благодарение на МРТ хирургическите интервенции са намалели с 40 процента, даде и статистика авторът.
Почти 3000 болници, предимно в Европа и предимно в Германия, Швейцария и Австрия, лекуват пациентите и с ритъмната терапия. От две години тя се прилага и в Индия. Там обаче апарата го ползват и като диагностична слушалка. Тоест лекарите се ориентират по него за източника на заболяване.

ИНЦИДЕНТНО
По средата на срещата с д-р Улрих Рандол в залата в Център "Гарабитов" влетя мъж на средна възраст с бяла престилка. Организаторите не го познаваха, а Иван Гарабитов не присъстваше, за да го поздрави. По-късно мъжът се представи като д-р Румен Стоилов, кардиолог в Първа градска болница. Той сподели, че преди време е имал тежко счупване на раменната кост и лакътя, но костите не заздравели както трябва. Случайно се запознал с Гарабитов и приложил МРТ. Благодарение на проведеното лечение вече нямам проблеми, похвали се д-р Стоилов. Той съобщи още, че е дошъл за срещата с д-р Рандол, за да разбере как би могъл да се сдобие с апарата, за да може да лекува с него пациентите си.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694