Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Методика "Гарабитов"

metodika.jpgНастоящата презентация представя система от ефективни и практични методи за подобряване на физическите и психически възможности и разгръщане на скрития потенциал на спортиста. Тя спомага за стабилизиране и оптимизиране на работата на сърдечно-съдовата, дихателната, ендокринната и нервната система. Чрез методика "ГАРАБИТОВ" се постига емоционално равновесие и се повишава способността за съсредоточаване на ума. Значително се увеличават силата, гъвкавостта, бързината, ловкостта и издръжливостта. Повишава се общата работоспособност и укрепва имунната система. Методиката намаля риска от тежки травми (до 95%!), а при вече налични такива спомага за бързо възстановяване (до 95%!) без оперативна намеса.

СЪДЪРЖАНИЕ НА МЕТОДИКА "ГАРАБИТОВ" - Методиката се състои от 4 комплекса специални физически упражнения и швейцарска програма за вътрешно пречистване и енергизиране на организма (включваща система от хранителни разтоварвания и здравословно хранене), практика на концентрация, релаксация, автогенен тренинг и източна медитация.

КОМПЛЕКСИ ОТ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ
- КОМПЛЕКС No 1
Упражнения за укрепване на костите, ставите и мускулите. Те са насочени към развитие на бързина, скоростно—силова издръжливост, повишаване еластичността на гръбначния стълб, огъвкавяване на всички ставни връзки - неща крайно необходими за успеха на всеки спортист.
- КОМПЛЕКС No 2
Насочен към обилно снабдяване на органите, тъканите и клетките с кислород. Комплекса зарежда енергийно организма. Използва се за бързо възстановяване и повишаване на жизнения тонус.
- КОМПЛЕКС No 3
Спомага за укрепване на нервната система и засилване на съпротивителните сили на организма срещу заболявания. Упражненията намаляват до минимум риска от контузии и опасни травми по време на тренировка или състезание. Имат силен ефект върху психическата устойчивост, концентрацията и самообладанието.
- КОМПЛЕКС No 4
Насочен към базово психо—физическо усъвършенстване чрез системно и целенасочено изпълнение на фиксирана програма от физически и дихателни упражнения.

metodika1.jpgШВЕЙЦАРСКА СИСТЕМА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА ОТ ТОКСИНИ И ТРАЙНО КОРИГИРАНЕ НА ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО -  Програма разработена от д-р Байер (Швейцария), се състои от пет версии в зависимост от поставените цели. Подпомага поддържане на желаното тегло, при необходимост служи за бързо отслабване, като предлага възможности за строго индивидуално приложение. Същността на Програмата е нейното дълбоко действие на клетъчно ниво, силен изчистващ, токсиногонен, ободряващ и енергизиращ ефект. Не на последно място са нейните версии за бързо сваляне на килограми или бързо моментно възстановяване на енергията.

ПРАКТИКА НА КОНЦЕНТРАЦИЯ И РЕЛАКСАЦИЯ - АВТОГЕНЕН ТРЕНИНГ И ИЗТОЧНА МЕДИТАЦИЯ -  Методите са свързани с пълно психическо и физическо отпускане, съсредоточаване на мисълта, спокойно дълбоко дишане и визуализация (предварително мислено преиграване на важни моменти при изпълнението на спортната техника и тактика). Активират се вътрешните енергийните центрове на тялото, постига се енергитизиране и бързо възстановяване на работоспособността.

СПОРТИСТИ, ИЗПОЛЗВАЩИ МЕТОДИТЕ ПРИЛАГАНИ В МЕТОДИКА "ГАРАБИТОВ"
Карл Луис (САЩ) — спортиста на хилядолетието, легендата на световната лека атлетика, деветкратен олимпийски и осемкратен световен шампион и Ашрита Фурман (САЩ) — ненадминат шампион със 137 световни рекорда в книгата на Гинес. Интересен факт за двамата е че те са привърженици и прилагат техниките на комплексната система за психо-физическа подготовка на Шри Чинмой (САЩ). Шри Чинмой е световно известен учител по източна медитация, познат като една от най-всестранно развитите личности на нашето съвремие. Той е спортист - шампион по вдигане на ултра-тежести, треньор, писател, философ и поет, музикант и художник, бизнесмен и обществен деец. Основата на Методика "Гарабитов" са именно принципите и методите залегнали в тренинга на Шри Чинмой, модифицирани и обогатени в светлината и специфичните изисквания на видовете спорт.

metodika2.jpgРазлични модификации на изложените в Методика "Гарабитов" тренинги са използвани в подготовката на: Михаел Шумахер — седемкратният шампион на Формула 1; легендите на световния футбол — Роберто Баджо, Мишел Платини и Еузебио; световния и олимпийски шампион по ски - Жан Клод Кили; испанецът Михаел Низоран - петкратен световен шампион по колоездене; най-добрите в света български борци — Живко Вангелов - двукратен европейски, двукратен световен, двукратен вицеолимлийски шампион, Рангел Геровски - вицеолимпийски шампион, Васил Ботев - световен шампион за младежи до 22 години, Валентин Гецов - вицеолимпийски шампион, Ангел Бончев - медалист от европейски и световни първенства; световната шампионка по шах за 2004г. Антоанета Стефанова и много други.

УНИВЕРСАЛНО ПРАКТИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ НА МЕТОДИКА "ГАРАБИТОВ" - Поради универсалността и ефективността на посочените в Методика "Гарабитов" тренинги отлични резултати могат да се постигнат практически във всеки вид спорт. Методите могат да се прилагат с успех, както в индивидуалните спортове (лека атлетика, художествена гимнастика, спортна гимнастика, вдигане на тежести, борба, бокс, джудо, карате), така и в колективните (футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, художествена гимнастика). С успех методиката може и е препоръчително да се използват при психо-физическата подготовка на военнослужещите, служителите на МВР и др.

metodika3.jpgМЕТОДИКА "ГАРАБИТОВ" И ВИСОКОТО СПОРТНО МАЙСТОРСТВО - Тридесет и седем годишната практика на създателя на Методиката - Иван Гарабитов, като треньор в България и чужбина, показва еднозначно и твърдо, че съчетанието от посочените методи приложени целенасочено, редовно и системно, съкращава в огромна степен периода за постигане на високите спортни цели. За по-кратки периоди се постигат изненадващо добри резултати на Европейско, Световно и Олимпийско ниво. Практиката показва, че при системно и целенасочено прилагане на Методиката тези резултати се постигат за периоди от 6 месеца до 1 година.

ОБОБЩЕНИЕ - Компонентите на Методиката имат позитивно физиологическо и дълбоко биохимично въздействие както върху двигателната система (кости, стави, мускули), така и върху всички вътрешни органи и системи на човека. Методиката предлага един специфичен вид функционално натоварване на системите на тялото съчетано с концентрация, правилно дишане и пречистване на организма на клетъчно ниво. Практиката показва, че с изключение на методиката на Манастира Шаолин, подобно цялостно въздействие и траен ефект не е достиган с познатите до момента тренировъчни методики.

Казват, че това, което е трудно изисква месеци, понякога години, а това, което е невъзможно изисква малко повече... За Методика "Гарабитов" може убедително да се заяви, че тя не изисква нищо повече от 6 до 12 месечно целенасочено прилагане, за да създаде една нова олимпийска надежда и да разгърне потенциала и заложбите на спортиста в пълнота.

СВАЛЕТЕ МЕТОДИКА "ГАРАБИТОВ" (PDF)

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694