Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Еликсирът на младостта

Старинни текстове твърдят, че в далечни времена хората живеят по няколко столетия. Дали това е вярно, се спори. Други древни легенди разказват за множество опити човекът да намери средство, с което да стане безсмъртен.

Да победиш годините. Да направиш така, че да живееш ако не вечно, то поне доста по-дълго, отколкото другите около теб. При това да живееш не като немощен старец, а като млад, здрав и силен човек. Хората се надяват на това не от днес, а още от дълбока древност. Надеждата, че неизбежният край може да бъде отложен или отменен, неотклонно съпътства хилядолетната човешка история.

Гилгамеш и Авицена

Една от най-древните запазени легенди за търсенето на безсмъртие е свързана с митичния герой на шумерския и акадския епоси цар Гилгамеш. Покрай разказите за безстрашните му подвизи и победите, съществува и легенда, според която човек на име Ут-Напищи му разказва за тайната на безсмъртието. Той пък твърди, че е единственият човек на земята, на когото тази тайна е поверена. Ут-Напищи разказва на Гилгамеш, че получава безсмъртието си от боговете, благодарение на вълшебно цвете. С огромни усилия Гилгамеш открива въпросното цвете, но докато се къпе, змия изяжда цветето и моментално смъква кожата си и се подмладява.

Съществува и още една стара легенда. Този път за прочутия персийски лечител Авицена, живял през Х-ХI в. Твърди се, че лечителят открива 40 еликсира, с които тялото му трябва да бъде обработено след неговата кончина. Легендата твърди, че докато маже еликсирите, неговият ученик с удивление вижда как тялото на учителя му започва да възвръща младежкия си вид. Но тъкмо когато трябва да сложи в устата на учителя последния и явно решаващ еликсир, ученикът го изпуска от вълнение и не успява да върне живота на Авицена.

Според изследователи, поуката, която хората от древността следва да получат от тези истории е, че човекът няма как да получи онова, което не му е дадено да притежава. Въпреки това опитите да се търси средство за вечен живот или поне дълготрайна младост не спират.

Рецептите през вековете

Има сведения за описани най-различни средства за дълготраен живот. В зависимост от това къде са създадени, „рецептите“ са твърде разнообразни. Древните елини вярват, че дълговечният живот идва с помощта на амброзията, която се изработва от градината на боговете. Хората в Древен Египет са убедени, че жреците знаят тайни, недостъпни за останалите хора, включително и такава за удължаване на живота. „Бащата на историята“ Херодот също пише по темата за дългия живот. Той описва как кралят на Етиопия води пратеници на персийския владетел Камбис II до езеро, за да им покаже защо неговият народ живее по над столетие. Езерцето е с толкова прясна вода, че дори перце не може да се задържи на повърхността й.

В съвременността неведнъж са правени опити да се постигне рецепта, която да позволява подмладяването на организма. Има съставени цели списъци с полезни храни, които да подпомагат подмладяването на организма.

Програмата на Иван Гарабитов

Руският академик Николай Амосов напълно правилно отбелязва, че според него подмладяването е „повишаването на дееспособността на стария човек, което позволява биологичната му възраст да се измести назад“.

Програмата на заслужилия треньор и лечител Иван Гарабитов, разбира се, не е създадена, за да търси „еликсир на вечната младост“. Но е напълно реално средство, с помощта на което организмът да бъде пречистен от натрупаните вредни токсини и клетките да бъдат подмладени така, че в крайна сметка човек да се чувства здрав и енергичен.

А това означава по-добро качество на живот, макар и годините да са напреднали.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694