Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Най-странните диети

Да има стройно тяло е мечта на почти всеки човек на земята. Особено на хората, които имат натрупани повечко излишни килограми. Но търсенето на успех в отслабването понякога води до твърде странни идеи. А още по-любопитното е, че нерядко тези хрумвания намират и доста последователи. Така де, на какво ли не е готов човек за едната хубост! Ако погледнем историята /а и днешния ден/ ще видим, че никак не са малко хората, способни да се поддадат на всякакви крайности.

„Спящата красавица“

Един от най-забавните методи, измислен вероятно за онези, за които е твърде трудно да спазват хранителен режим и да се движат, е диетата чрез сън. Идеята е много проста. Преди закуска, обед или вечеря, вместо към трапезарията, да се отправиш към спалнята. В крайна сметка, докато спиш, няма как да се храниш и все ще се стопи някой и друг килограм. Или поне няма да качиш. Въпросът е колко може да издържи човек да спи без да се храни?

Твърди се, че един ог горещите привърженици на този метод бил Елвис Пресли, който дори приемал сънотворни лекарства, за да спи по-дълго. Но, както знаем, „рецептата“ при него не сработва и през последните си години великият певец имал доста проблеми с килограмите.

„Памучна“ диета

Още една, меко казано, екзотична идея за намаляване на теглото, е да се поглъща памук. Същността на това хрумване е, че когато стомахът се напълни с памука, това убива апетита и съответно не се поемат калории. Макар да изглежда не само странно, но и опасно за здравето, се говори, че методът се прилагал активно сред манекенките, за които е особено важно да са слаби. Те топяли късчета памук в сок и така ставало по-лесно да го поглъщат.

Разбира се, този начин за топене на килограми никак не е безопасен и е напълно възможно да се развият сериозни стомашни проблеми, а дори и анорексия.

Да се избягват блатисти местности!

Една от най-особените теории за причините за пълнеенето се появява през 1727 г. Нейният автор е биологът Томас Шорт, който издава изследването „За причините и последствията от затлъстяването“. В него той достига до извода, че едрите и пълни хора живеят в блатистите местности, затова те следва да се избягват и да се търсят места със сух климат. Разбира се, теорията не е подкрепена с никакви научни доказателства и остава единствено в историята на куриозите.

„Оцетната“ диета

Освен с прекрасните си творби, великият поет лорд Байрон се прочува и като автор на идеята да се отслабва с помощта на оцет. Поетът редовно се подлагал на пречистване с разреден с вода оцет. Което, естествено, води до крайно неприятни преживявания, като диария и повръщане. Въпреки това разновидности на диетата имат последователи и до ден днешен.

„Диетата“ на Анди Уорхол

Знаменитостите имат доста причудливи начини да поддържат формата си.
Сред най-безобидните е вариантът на известния модернист Анди Уорхол. Казват, че когато решал да намали теглото си, екстравагантният творец поръчвал в ресторанта само ястия, които никак не харесва. Естествено, в повечето случаи ядял от тях съвсем малко или изобщо не ги докосвал. Но преди ставане искал храната, която останела да бъде опакована и я раздавал на просяците.

Разбира се, излишните килограми са нежелан спътник. Те носят както здравословни проблеми, така и загуба на самочувствие. За щастие, има уникална българска методика за трайно и здравословно отслабване, създадена от заслужилия треньор и лечител Иван Гарабитов. Онези, на които тази система помогна, вече са хиляди.

Следва продължение...

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694