Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Да си върнем енергията!

Живеем в забързани времена, в които задачите се стоварват върху нас с все по-голяма интензивност и изискват доста физически и ментални усилия. Стресовите ситуации са все повече, а времето за релакс е все по-малко. И за да успеем да поддържаме този ритъм, ни е нужна енергия.

Ами ако енергията ни се е „изгубила“ някъде? Събуждаме се уморени, дори и да сме успели да се наспим достатъчно, и прекарваме деня си сякаш сме включили резервните двигатели, които кретат едва-едва. Пием кафе след кафе, но това не ни помага особено. Какво да направим в такъв случай, за да си върнем изгубената енергия? Ето няколко възможности, които ще ни бъдат от полза.

Закуската

Никак не е случайно, че закуската е определяна като най-важното хранене през деня. Пропускането на сутрешното хранене може не само да ни лиши от енергия, но и да повиши значително рисковете от появата на диабет тип 2. Разбира се, много е важно да внимаваме какво консумираме. Ако ядем нездравословни храни, това няма да ни е от полза.

Въглехидратите

Храните, които съдържат повече прости въглехидрати, са доста коварни по отношение на енергията. Те се усвояват от организма бързо, което води до прилив на сили. Но уловката е, че това е за кратко, защото след усвояването, нивата на кръвната захар спадат също така бързо. Така че нека бъдем внимателни със сладкишите, белия хляб и тестените изделия от брашно. Ако консумираме повече захар, освен другите проблеми, това може да ни докара и периоди на повишена нервност и умора.

Спорт 

По време на заниманията със спорт ние изразходваме енергия. Но всъщност, спортът и изобщо физическата активност, са доказано средство, което укрепва имунната ни система,  подобрява обмяната на веществата и подпомага работата на сърдечно-съдовата система. А когато органите функционират правилно, това означава повече енергия. Доказано е чрез изследвания, че хората, които правят упражнения и са активни, са и по-ефективни в работата си.

А през кое време на деня да тренираме? Сутрин или вечер? Най-добре е да преценим кога организма ни е най-активен и да съобразим физическите натоварвания с това.

Позитивното мислене

В никакъв случай не бива да подценяваме мислите си. Дори да не ни се вярва, те играят решаваща роля в живота ни. Позитивната нагласа може да ни даде силна мотивация за успех.  А мотивацията е съюзник, който ще ни помага много. Препълването с негативни мисли може да доведе само до едно – да добави към стреса и депресията още повече стрес и депресия. Всеки от нас е чувал думите, че дадена болест се е повила на „нервна почва“. Т.е. тогава, когато тъмните мисли са преобладаващи. Доказано е научно, че усмихнатите хора са по-здрави и живеят по-дълго.

Водата

Достатъчният прием на вода е решаващ за здравето ни. Именно обезводняването е една от причините за появата на умора и отпадналост.  Водата съдържа голямо количество кислород. Елементът, който доказано дава енергия, подсилва имунната система и подобрява съня и възстановителните процеси.

Чудесен начин да сме добре хидратирани и да получим зареждаща доза енергия е напитката с високо съдържание на кислород OXYGEN.

Център Гарабитов е известен с невероятните резултати, които постига в намаляването на излишното тегло. Но това е и духовна здравна академия, в която се извършват още редица оздравителни терапии. А най-важното е, че с програмите, създадени от основателя Иван Гарабитов, като „Усещане за подмладяване“, можем да променим навиците си, да подобрим значително здравословното си състояние и да сме винаги заредени с енергия.

 

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694