Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Откъде идва „чудото“ Мадал Бал?

Кои са палмите, от които се събира съставът на швейцарския сироп?

За нас, хората от Стария континент, палмовите дървета винаги са били свързани с представите за нещо екзотично, на мечтите ни за почивка на топлите морета, за приключения. А вероятно най-разпространеният символ на тази екзотика е кокосовата палма. Това високо и красиво дърво вирее на различни места по света. Едно от тях е Югоизточна Азия – доста широк географски регион, който се простира южно от Китай, източно от Индия, северозападно от Австралия и западно от Нова Гвинея. Това е регион с изключително богата флора и фауна, като много от растителните и животински видове, които виреят там, не се срещат в други части на Азия и света.

Названието на кокосовите орехи произлиза от португалската дума „коко“ /coco/, което означава маймуна. Казват, че ги наричали така, защото наподобявали маймунско лице.

Приложението на кокосовите орехи в хранително-вкусовата промишленост е голямо. Но вероятно не е широко известен фактът, че от дръжките на цъфтящите плодове на тази и още няколко вида палми, се добива съставът на сиропа Мадал бал, чиито качества някои определят буквално като чудодейни.

За свойствата на Мадал бал като средство за топене на излишните килограми, се знае навсякъде. Звезди от световната и родната сцена споделят, че поддържат форма именно с помощта на този уникален продукт. А високото качество на сиропа се постига чрез прецизно съчетаване на соковете от плодовете на няколко вида палми.

Що се отнася до кокосовата палма, за Мадал бал се използва 100% чист сок от цветните пъпки на плода. Този сок е особено подходящ за хора, страдащи от диабет, заради по-ниския си гликемичен индекс.

Друга палма, която се използва за създаването на Мадал бал, е нипаховата. Смята се, че тропическото растение е вероятно най-старият вид палма в света. Расте в близост до солена вода и обича топлината. Качествата на различните части на тази палма са забелязани още от древността. Използвали са ги срещу херпес, зъбобол, мигрена и др.

Още една палма, сокът от която е част от състава на Мадал бал, е китуловата. Това азиатско дърво също е известно на местните хора с лечебните си свойства. Каша, приготвена от палмовото брашно, се предписва за стомашни язви, главоболие, ревматични отоци и дори ухапване от змии. Корените се използват за създаването на лекове срещу зъбни проблеми, а се смята, че цветовете на тази палма подхранват растежа на косата.

В състава на Мадал бал влиза и сиропът на индийската палмирова палма. Той съдържа протеини и е в пъти по-хранителен от суровата тръстикова захар. Този сироп е богат на различни минерални съставки, фосфор и калций. От пресния сок, извлечен от стъблото на палмировата палма, се правят лекове срещу отравяне и проблеми на черния дроб. Смята се, че има и диуретично и антибактериално действие, но също така е и тонизираща напитка. Използван е и при кожни проблеми.

Петата палма, използвана за създаването на уникалния швейцарски сироп Мадал бал, е аренговата. Тя  е най-широко разпространена в района на Индонезия. Смята се, че е един от първите естествени подсладители, познати в историята. За нуждите на Мадал бал се използва чист натурален аренгов сироп, който е с високо съдържание на калий и същевременно ниско съдържание на натрий. Това съчетание подпомага значително електролитния баланс в човешкия организъм. Аренговият сироп е богат и на витамини В-комплекс.

Съчетанието на сиропите, извлечени от петте палми, заедно с чистия кленов сок, правят Мадал бал не просто сироп, подходящ за отслабване, но и безценен помощник на организма ни. Неслучайно швейцарският продукт е неизменна част от различните терапии на Център Гарабитов, които вече донесоха положителна промяна за хиляди хора.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871