Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Ползите от кайсиевото олио

Кайсиите са един от любимите летни плодове на повечето хора. Ароматни и сочни, обичаме да ги похапваме пресни, а сокът им е сред предпочитаните от децата. Можем да добавим кайсии в плодовата си салата или да приготвим с тях апетитен сладкиш, компот, нектар или шейк.

Но освен че са вкусни, кайсиите са и изключително полезен плод. Те съдържат цял букет от ценни вещества и най-вече витамините А, С, Е и К. Заради многото фибри, които има в кайсиите, те са отличен регулатор на стомаха и се препоръчват за подобряване на състоянието на сърцето и кръвоносните съдове. Друга важна полза от тези дъхави плодове е, че подпомагат абсорбирането на витамин С.

Кайсиевите ядки отдавна са определяни като една от супер храните. Не само защото на вкус ги сравняват с бадемите, а и защото в ядките на кайсията също се съдържат редица полезни вещества. А освен това се използват и за изработването на кайсиево олио.

Кайсиевото олио може да се използва за приготвянето на ястия, особено ако искаме да блеснем с по-изтънчени вкусове. То е питателно и полезно. Но качествата му далеч не спират дотук, защото може да ни бъде от полза и при външно приложение. Кайсиевото олио има свойството да подхранва кожата на лицето, косата и ноктите по невероятен начин. Особено когато е приготвено чрез студено пресоване на кайсиевите ядки.

Олиото, добито от кайсиеви ядки, съдържа големи количества витамин В17 /амигдалин/. Той е изключително ценен за организма и е смятан от редица специалисти за едно от най-мощните средства за предпазване от ракови заболявания. В17 е и природно противовъзпалително, но трябва да се приема дозирано, защото в големи количества може да стане опасен.

Един от витамините, които имат позитивно влияние върху кожата, е Витамин А, а в кайсиевите ядки може да го откриете във висока концентрация. Той не само влияе добре на лигавиците и укрепва кожната структура, но и подпомага костите и очите.

Друг полезен витамин, който може да бъде открит в кейсиевите ядки, е F. Както знаем, нашият организъм не е в състояние да го произвежда сам и затова си го набавяме чрез храната. Витамин F има огромно значение за косата и ноктите ни, предотвратявайки това те да станат сухи и лесно чупливи. Сред другите му качества са намаляването на нивата на холестерола и укрепването на сърдечно-съдовата система.

Кайсиевите ядки съдържат ценните Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които подпомагат растежа на косата и доброто състояние на кожата.

Още една супер полезна за кожата съставка в кайсиевите ядки е витамин Е. Той е мощен антиоксидант , който я предпазва от стареене и поява на бръчки, хидратира я и повишава еластичността.

Ако трябва да обобщим, ползите от външното приложение на кайсиевото олио са големи. То е прекрасен съюзник на кожата на лицето ни, защото я хидратира, обогатява и предпазва клетките от състаряване. Кайсиевото олио е и източник на колаген. Освен това дава здравина и укрепва косата и ноктите и е подходящо за ежедневна употреба.

Разбира се, много е важно кайсиевото олио да е качествено. Можете да откриете натуралното студено пресовано кайсиево олио FIGURA в Е-магазина на Център Гарабитов. То може да се използва като добавка или самостоятелно и е подходящо за всеки тип кожа.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694