Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Мисленето и отслабването

Нека си представим, че се катерим по труден за изкачване склон. Дори и да се движим добре по баира, ако в някакъв момент решим, че не можем повече, най-вероятно наистина ще почувстваме, че силите ни напускат и няма да се справим. Може би ви се е случвало или поне сте чували за случаи, при които готови проекти се провалят само защото някой е твърдо убеден, че нещата няма да се получат.

За силата на мисълта се говори отдавна, но възможно ли е мислите и емоциите ни да имат чак толкова мощно въздействие, че то да достига дори до неща, като излишните килограми? Не само е възможно, но е и напълно реално.

Какво казва науката?

Живеем във време, в което в повечето случаи приемаме за реално само онова, което сме способни да видим или измерим. Всичко, което се говори от хилядолетия за реалната връзка между мисълта, емоциите и материалния свят около нас, ни се струва по-скоро пожелателно и някак отдалечено от действителността. Но през последните десетилетия редица учени работят сериозно по темата и изводите, до които достигат са, че мисълта ни има и съвсем реална възможност да влияе на физическото ни тяло и дори да конструира промяна в живота ни.

„Нашите мисли не са пасивни наблюдатели, които просто приемат реалността такава, каквато е. Нашите мисли наистина променят реалността“ - казва ръководителят на „Лабораторията за мисълта и тялото“ на Станфордския университет в САЩ д-р Алия Крум.

Преди няколко години учени от Юнивърсити колидж в Лондон обучават пациенти, страдащи от мигрена, да визуализират мислено приятни картини и събития. Резултатът е, че болшинството от участниците в проучването съобщават, че силата на главоболието намалява. Визуализацията е използвана и от датски учени, които откриват, че позитивните емоции, предизвикани от нея повишават имунната защита на организма.

Примерите за научни доказателства за възможността мисленето ни да повлиява онова, което се случва в реалността, са твърде много и в различни области на медицината. Но доколко всичко това може да бъде отнесено към отслабването?

Мислим и... отслабваме

Нека да помислим кое е първото и най-важно условие, за да променим нещо в себе си, като например, да премахнем излишните килограми. Разбира се, това е личната ни мотивация за успех. Да пожелаем силно нещо да се случи и да повярваме, че е възможно. Оттам нататък нещата потръгват. Т.е. най-напред трябва да се появи позитивната мисъл, емоцията.  Духовният учител Шри Чинмой през ХХ в. изгражда философията на себенадминаването и я претворява в практиката. За това колко е важен духът, той казва:

„Да не се предаваме при никакви обстоятелства“ трябва да бъде мотото на нашия живот – ще опитваме отново и отново, и със сигурност ще успеем. Ще има препятствия, но трябва да им устоим. Така че не се предавай, не се предавай! Продължавай, продължавай!“

Когато имаме куража и положителната настройка на мислите, успехът идва неизбежно. А топенето на излишните килограми е само едно от многото неща, които можем да постигнем, ако наистина насочим мислите си в правилната посока.

Създателят на Център Гарабитов Иван Гарабитов редовно изтъква пет основни правила за здравословен начин на живот и младост. Едно от тях е позитивното мислене. Разбира се, само мисленето не е достатъчно, за да се променим. Но е началото, без което няма как да дойде победата.

Адрес София

офис София, ул. Самоков 28Г

НОВО Работно време:
Пон-Съб: 09:30 - 18:30 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 18:00 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694

Адрес Новотел Пловдив

офис Пловдив-Гранд хотел (бивш Новотел)

Работно време:
Временно затворен за посетители!

office@garabitov.com

+359 899 866 871