Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Навици, които ни вредят

Често слушаме и четем за необходимостта от здравословен начин на живот, който съчетава правилно хранене, спорт, движение и т.н. Но за повечето от нас това остава повече в сферата на добрите пожелания. И често се чудим откъде се вземат допълнителните килограми и защо нямаме достатъчно енергия и сме постоянно уморени и депресирани.

Но има и някои навици, които ни вредят, без да усетим, а рядко им обръщаме нужното внимание. Просто са толкова често срещани, че дори не ги забелязваме.

Непостоянният сън

За съжаление, нерядко ни се налага да не си доспиваме. Но освен това спим по различно време и с различна продължителност. А това натоварва организма ни. Липсата на ритъм го изтощава и принуждава да търси компенсационни механизми, като изсмуква част от енергията ни и това се отразява негативно на настроението и психиката. Освен това пълноценният сън е добър помощник, когато сме решили да намалим излишното тегло и изобщо да влезем в по-добра форма.

Добре е да помним, че леглото е предназначено, за да спим на него, а не е част от офиса ни. Защото не е рядкост, когато вечер преди лягане решим да поработим на лаптопа или телефона си – да изпратим някой изостанал имейл, да прочетем седмичния доклад или да обсъдим онлайн някакъв проблем, възникнал в работата, например. А това означава, че натоварваме психиката си и крадем от съня.

Нередовното хранене

Това е още нещо, което се случва твърде често и води до неприятни последици. Забързани в ритъма на делника си, пропускаме да се нахраним. А след това, когато вече гладът бие тревожно камбаната, сядаме и започваме да ядем лакомо. Което в много от случаите означава, че поемаме значително повече калории, отколкото са ни нужни. А когато преяждаме, натоварваме организма си.

За да функционира тялото ни правилно, трябва да му подаваме енергия равномерно, а не наведнъж. Преяждането означава, че организмът ни няма да успее да преработи добре храната, която сме погълнали. И така грам по грам килограмите започват да стават все повече.

Обездвижването

Застоялият начин на живот се е превърнал буквално в бич за съвременния човек. Особено за тези от нас, които живеят в големия град. Вече има немалко професии, които не изискват да се придвижваме. А освен, че много от нас работим на компютър, ние сме постоянно в колата, дори и да се налага да идем само на броени метри до кварталния магазин. Поръчваме храна по телефона и тя пристига вкъщи чрез куриер. С приятелите можем да общуваме и онлайн...

Едва ли е нужно да се спираме подробно на необходимостта от движение. Но е добре да припомним накратко, че застояването води до забавяне на метаболизма, а оттам и до предпоставка за появата на заболявания. И на наднормено тегло, разбира се. А то само по себе си е знак, че организмът ни не функционира по най-добрия начин.

За поддържането на добра форма и наличието на енергия и тонус е необходимо да променим коренно навиците, които ни вредят. Но и да си създадем режим, който да ни помага, а не да пречи. Доказаните през годините успехи, постигнати от Център Гарабитов, са резултат от комплексен подход, който включва не само хранителните ни навици, но и режима, спорта и мисленето. При това подхождаме индивидуално, защото знаем, че всеки организъм е различен и реагира на околната среда по различен начин.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694