Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Ползите от изворната вода

Водата е вещество, без което животът би бил невъзможен. Науката казва, че ако човек изгуби дори 10% от водата в организма си, това води до фатален край. Затова поддържането на добра хидратация е от решаващо значение за здравето и тонуса ни. Но водата има и още възможности да ни бъде от полза.

Натрупването на токсини в организма ни може да се дължи на много неща – вредните храни, лекарствата, добавките, алкохола и др. Затова детоксикацията е важна и може да ни предпази от редица проблеми и да окаже положителен ефект когато сме решили да се справим с наднорменото тегло. А е доказано, че едно от естествените средства за пречистване на организма е именно водата. Само че за да постигнем желания ефект, е необходимо живителната напитка да бъде с ниска минерализация и да може да регулира баланса в тялото ни. Това означава да се спрем на изворната вода.

Много често можем да прочетем, че за да постигнем по-добър ефект на детоксикация е добре да добавяме към водата си и различни плодове и билки, най-често лимон, джинджифил или мента. Това е така, но същевременно трябва да знаем, че водата, която тече от чешмата вкъщи, например, е доста различна от изворната. Водата, която получаваме чрез водопроводната мрежа, преминава през химическа обработка, а и не съдържа необходимите за организма ни минерали. Да не говорим, че докато достигне до нас, тя може да е и замърсена. А това неминуемо се отразява и на вкуса й. По отношение на вкусовите качества,  изворната вода печели категорично пред всички останали.

Естествената изворна вода не е преработена, не съдържа вредни вещества и може да ни осигури баланс на Ph. Тази вода е алкална и е подходяща за хора в различна възраст. Тя е за предпочитане пред изкуствено дестилираните  води, защото в тях няма как да бъде осигурен баланс на съдържащите се минерали. Не случайно изворната вода често е наричана и „жива“.

Тъй като изворната вода е с традиционно по-слаба минерализация, е подходяща за ежедневна употреба. Продължителната консумация на вода с висок процент на минерализация може да претовари жлезите и бъбреците ни. Разбира се, изворната вода също съдържа минерали, но те са в много по-малки количества и организмът е в състояние да ги преработи лесно. Затова изворната се препоръчва за употреба от малки деца и можем да пием от нея в достатъчни за добрата ни хидратация количества, без да се безпокоим от възможни странични ефекти.

Ако искате не просто да пиете вода, а държите на вкусовите качества и ползите, можете да поръчате изворната вода HAMIDIYE от Е-магазина на Център Гарабитов. Тази вода притежава авторитетни международни сертификати и е известна на българите, които обичат да пътуват, като водата на турските авиолинии. Подходяща е и за детокс програми, тъй като е с ниска минерализация и не е докосвана от човешка ръка, тъй като се пълни в асептични и автоматично затварящи се сакове.

И нека да напомним една от препоръките на заслужилия треньор и прочут лечител Иван Гарабитов да не пием вода по време на хранене, защото така тя може да се превърне в отрова, а не да бъде полезна за нас. Най-добре е водата да се пие 45-50 минути преди да ядем или след като сме станали от масата.

Офис София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Офис Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694