Количка
продукти: сума: лв

Национален телефон: 0700 11 001

Пълнеем, а не преяждаме. Защо се случва?

Много често теглото ни се покачва някак, без изобщо да усетим. Първоначално се започва с килограм или два. „Не е много, ще го оправя“, казваме си. Но малко по-късно виждаме, че килограмите вече са станали 3-4. Докато стигнем до момента, в който се налага да си купуваме нови дрехи, понеже тези вече са ни умалели. И се чудим защо се е случило това, при положение, че не преяждаме. Всъщност, обяснение за покачването на килограмите има, при това не само едно.

Кога се храним?

Сутрин изскачаме от къщи. Денят е напрегнат, а задачите – много. Рядко успяваме да хапнем докато сме навън. Оставяме тази работа за вечерта. На спокойствие, когато всичко за деня е вече зад гърба ни. Само че организмът ни реагира на това по свой начин и започва да трупа т.нар. депа. Т.е. прави собствени запаси, които да му стигнат до следващото хранене. А тези депа се изгарят много по-трудно. Да не говорим, че храненето вечер може да доведе и до проблеми със сърцето.

Напълняването е свързано с храната

Известно на всички е, че често въпросът не е в това колко, а най-вече какво ядем. Ако си позволяваме повечко мазна храна, тестени изделия и храни, като чипс или други неща за хрупане и пренебрегваме полезните храни, като плодове и зеленчуци, неминуемо в някакъв момент балансът в организма ни ще бъде нарушен, заради натрупването на голямо количество токсини. А оттам нататък килограмите ще тръгнат нагоре, макар да не преяждаме.

Стресът – причина за напълняване

Ето още една от сериозните причини да пълнеем без да усетим. Доказано е, че при силен стрес нивата на кръвната захар се показват значително. Организмът започва да произвежда повече инсулин, за да може да се усвои захарта. Но резултатът е, че тялото ни започва да получава сигнали за глад. Известно е, че храненето е начин да се потуши стреса, но постепенно количествата стават повече, отколкото организма ни е в състояние да преработи.

Пълнеем заради липсата на достатъчно сън

Тя е пряко свързана със стреса. Когато не успяваме да се наспим добре и сънят е неспокоен и непълноценен, организмът има нужда от допълнително подсилване. И отново посягаме към храната. Стресът предизвиква хормона кортизол да работи по-усилено, а това води до натрупване на повече мазнини в корема.

Обездвижването води до напълняване

Това е голям бич за съвременния човек. Особено за живеещите в големия град. Придвижваме се с автомобилите си, работим седнали и си поръчваме храна по телефона. Очевидно без достатъчно движение тялото няма как да изгори всички натрупани мазнини и килограмите започват да се покачват.

Други причини за напълняването

Разбира се, причините да пълнеем биха могли да са най-различни. Науката все още изследва факторите, които влияят върху теглото ни. Възможна причина може да са проблеми с щитовидната жлеза. За хората над 40 може да е свързано със загубата на костна и мускулна маса. Може да се касае и за друг здравословен проблем.

Системата на Иван Гарабитов

За съжаление, мнозина вярват, че ако се появи проблем с наднорменото тегло, той може да бъде решен с помощта на хапчета или с поредната мъчителна, взета от интернет диета. Но скоро се убеждават, че дори и да се постигне ефект, той е временен. А след това килограмите се връщат, понякога дори повече от преди. Неслучайно наричат заслужилия треньор и лечител Иван Гарабитов българският „гуру“ в здравословното отслабване. Вече хиляди хора, които се довериха на специалиста, промениха теглото си, емоционалното и физическото си състояние без химия и без мъчително гладуване. При това трайно и без йо-йо ефект.

Адрес София

офис София, Комплекс Есте,
ул. Самоков 28Г

Работно време:
Пон-Съб: 09:00 - 18:00 часа
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 897 701700
+359 2 8548766

Адрес Пловдив

офис Пловдив, ул. Академик Петър Динеков №10

Работно време:
Пон-Пет: 09:00 - 17:30 часа
Събота: Почивен ден
Неделя: Почивен ден

office@garabitov.com

+359 899 915704
+359 32 696700
+359 32 693694